OCMW-raad

OCMWR2022

Livestream zitting 12 september 2023:

GEMEENTERAAD / OCMW-RAAD 12 september 2023 - YouTube

In Bornem wil het OCMW gekend zijn als Sociaal Huis. Op die manier geven we uitdrukking aan onze wens om een plaats te zijn waar iedereen terecht kan met vragen rond welzijn. Daarenboven zetten we in de mate van het mogelijke de deur open voor andere organisaties die vanuit dit gebouw sociale dienstverlening willen aanbieden.

Achter de merknaam ‘Sociaal Huis’ staat het OCMW als organisatie bestuurd door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn, kortweg de OCMW-raad.

De 27 OCMW-raadsleden worden om de 6 jaar rechtstreeks verkozen door de inwoners van de gemeente.

De OCMW-raad vergadert doorgaans elke tweede dinsdag van de maand in het Landhuis, Boomstraat 1 in Bornem. De OCMW-raad sluit aan op de gemeenteraad die start om 20 uur.

Wij willen jou als burger actief informeren over het beleid van onze gemeente. Daarom kan je via onze raadpleegomgeving de agenda, besluitenlijst en notulen van de OCMW-raad raadplegen.

Via de raadpleegomgeving vind je alle documenten vanaf 2021.

Een agenda of verslag van vóór 2021 vind je via 'Archief agenda & verslag'.

Je kan uiteraard altijd een officieel uittreksel van een beslissing opvragen in het kader van het decreet openbaarheid van bestuur. Dat doe je door te mailen naar secretariaat@bornem.be en een duidelijke omschrijving te geven van welke beslissing je een uittreksel wil ontvangen.

Ontvang je graag digitaal de agenda van de OCMW-raad? Stuur een mailtje naar secretariaat@bornem.be

Het zittingsverslag kan je hier integraal beluisteren.

Openingsuren & contact

Tel. tel.
03 890 69 04
e-mail
secretariaat@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur