De Abdij van Bornem - Het Museum

Bezoek met gids

De abdij is te bezoeken in groep en na afspraak.

Een gids neemt je mee doorheen de verschillende typische lokalen, zoals de abdijrefter, de kapittelzaal, de Thomaskapel of het aparte koorgestoelte. In een aantal kamers vertellen objecten, schilderijen en multimediaschermen een diepgaand verhaal over Spaanse edelmannen, Engelse dominicanen en Nederlandse en Vlaamse cisterciënzers.

De parel van de abdij is ongetwijfeld de prachtige pronkbibliotheek met gaanderij. Ze werd gebouwd in 1872 en herbergt meer dan 35.000 boekbanden. Uniek is de collectie cisterciensia over o.a. Bernardus van Clairvaux en de vele cisterciënzerabdijen.

Reserveren doe je via erfgoed@bornem.be of op het nummer 03 890 69 23.

Individueel bezoek

In 2021 is individueel bezoek enkel mogelijk tijdens specifieke publieksactiviteiten zoals Open Monumentendag, Erfgoed, e.a. Hou hiervoor de activiteitenkalender in de gaten. 

Vanaf het toeristisch seizoen 2022 zal het eveneens mogelijk zijn individueel aan te sluiten bij gidsbezoeken op zaterdag en zondag. 

Maak de combinatie

Een bezoek aan de abdij is het ideale startpunt voor de verkenning van de wijdere regio en voor een bezoek aan het kasteel van Bornem. Informeer je ter plekke naar de vele mogelijkheden, alsook over de wandelingen en fietstochten langsheen de Schelde, de natuurrijke omgeving, de gezellige horeca en andere toeristische erfgoed hotspots.    

Toeristische partners

Zie ook:

Het ErfgoedHet ParkHet Seminarie