Last best hope (Rendez-vous with Freedom) - documentaire film WOII

Deze informatie is niet meer actueel!
De film daalt af in de hel van het bezette België van 1943-1944 en belicht het thema van de ondergrondse verzetslijnen. Het bijzondere aan deze film is dat het waargebeurde verhaal zich afspeelt in Mariekerke en omgeving. Een Amerikaans gevechtspiloot, Bill Grosvenor, stort met zijn vliegtuig neer te Mariekerke en wordt er geholpen door de lokale bevolking. Zij brengen hem in contact met de ...

Wanneer

  • 8 nov 2017
    van 20.30 u tot 22.00 u

Waar

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Contact

Telefoon
03 890 69 49

Info

De film daalt af in de hel van het bezette België van 1943-1944 en belicht het thema van de ondergrondse verzetslijnen.
Het bijzondere aan deze film is dat het waargebeurde verhaal zich afspeelt in Mariekerke en omgeving. Een Amerikaans gevechtspiloot, Bill Grosvenor, stort met zijn vliegtuig neer te Mariekerke en wordt er geholpen door de lokale bevolking. Zij brengen hem in contact met de ontsnappingslijn EVA/Comète van het verzet, die Bill zal overbrengen naar Brussel en daar laat onderduiken. Gedurende 7 maanden kon hij de Gestapo een voetje voor blijven maar uiteindelijk wordt hij gevangengezet in een brutale nazi-gevangenis in Brussel.
In 2004 kwam deze piloot, ondertussen 85 jaar, terug naar België om de mensen die hem toen hadden geholpen terug op te zoeken. Hij deed dit in het gezelschap van zijn zoon, die het plan opvatte om zijn levensverhaal te verfilmen.
Het scenario van de film is volledig gebaseerd op de twee boeken "Vleugels boven Klein-Brabant" van Walter Verstraeten (Kring voor Heemkunde Klein-Brabant) waarin Bills avontuur beschreven staat.
zijn.
Voor een voorproefje van de film kan je terecht op www.alpheusmedia.com/lastbesthope. (Last best hope is de Amerikaanse titel van de film)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten