Vlaamse Orgeldagen

Deze informatie is niet meer actueel!

Wanneer

  • 17 aug 2017
    van 00.00 u
  • 18 aug 2017
    van 00.00 u
  • 19 aug 2017
    van 00.00 u tot 23.59 u

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €; Actieve deelname - 25: 13,00 €; Actieve deelname leden OIV: 23,00 €; Actieve deelname: 25,00 €)

Waar

naam
centrum
adres
centrum2880 Bornem

Contact

Telefoon
0479 640 173
e-mail
info@orgelinvlaanderen.be
website
http://www.orgelinvlaanderen.be

Info

Op 17, 18 en 19 augustus strijken de Vlaamse Orgeldagen op diverse locaties in Bornem neer voor de 13de editie van het evenement. De Vlaamse Orgeldagen zijn een happening rond ambachtelijke pijporgels met o.a. een wedstrijd voor niet-professionele organisten, ateliers (ook voor mensen die nog nooit orgel gespeeld hebben of muziek kennen), kinderactiviteiten, concerten, orgelfietstocht, tentoonstelling…

Je kan voor het eerst een orgel bespelen en verkennen: je krijgt een toegankelijke uitleg over hoe een orgel in elkaar zit, wat er eigenlijk achter de kast verstopt zit en hoe het voelt om zelf op een orgel te spelen. Je kan professionele organisten horen en zien lesgeven. Je kan luisteren naar een wedstrijd voor orgelliefhebbers, … Een aanrader dus voor al wie nieuwsgierig is naar dat instrument!

Alle info is terug te vinden op www.orgelinvlaanderen.be
en info@orgelinvlaanderen.be


Inschrijven kan via:https://docs.google.com/a/orgelinvlaanderen.be/forms/d/e/1FAIpQLSduIqxuxf7j5IwBw5ezeZZFRbziqcgYIPM9cZpgJhyXD8v3Iw/viewform

Laten we ineens een paar clichés en vooroordelen uit de wereld helpen. Neen, het kerkorgel bestaat niet! Wel staat er in heel veel kerken een pijporgel. Neen, de gemiddelde leeftijd van de Vlaamse organist is geen 85 jaar oud. Heel wat jongeren volgen enthousiast les en zijn in de kerken actief. Kan je Broeder Jacob op een pijporgel spelen? Jazeker en nog veel meer leuke en mooie muziek en niet alleen maar sublieme muziek van Bach!

De Vlaamse Orgeldagen zijn mogelijk dankzij de steun van de Gemeente Bornem en de Provincie Antwerpen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten
foto: Affiche
Type
Festival

Organisatie

naam
Het Orgel in Vlaanderen vzw

Deel deze pagina