Webinar " Als gaming gevaarlijk wordt"- facebookpagina gemeente Bornem

Deze informatie is niet meer actueel!

Wanneer

  • 27 sep 2018
    van 20.00 u tot 21.00 u

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

naam
Bibliotheek Bornem
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Contact

e-mail
levenenwelzijn@bornem.be

Info

Games zijn digitale spellen op elektronische apparaten zoals computer, console, tablet of smartphone. Nogal wat games moedigen de gamer spelenderwijs aan om steeds verder en meer te spelen. Er bestaan avonturengames, vecht- en schietgames, platformgames, puzzelgames, simulatiegames (sport, race,…), role playing games, strategiegames en combinaties hiervan. De meeste gamers spelen met veel plezier en zonder problemen. Maar voor een kleine groep kan het gamen echt ontsporen.
Gamen is een van de belangrijkste hobby's van kinderen, jongeren en jongvolwassenen. Het ontspant, het traint vaardigheden, ze leggen contacten. Internet en (online) games maken deel uit van de leefwereld van elk kind. Maar als ouder wil je het natuurlijk gezond houden. Ben je bezorgd of heb je vragen bij dat gamen? Wanneer zit een kind te veel achter een beeldscherm? Bestaan er richtlijnen? Hoe zorg je ervoor dat gamen geen probleem wordt? Wat moet ik doen als mijn kind te veel gamet?
Deze en andere vragen houden vele ouders bezig. Daarom organiseert het drugspreventieplatform van Bornem voor de eerste maal een
webinar op de facebookpagina van de gemeente Bornem
Geïnteresseerde ouders moeten zich niet verplaatsen, maar kunnen (anoniem) hun vragen over gaming stellen aan een expert. Peter Aertsen is preventiewerker verslaving bij CGG De Pont en onder andere gespecialiseerd in het thema “gaming”. Na een korte uiteenzetting beantwoordt hij jullie vragen over dit onderwerp.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten