Kasteelfeesten 1873

Deze informatie is niet meer actueel!
In 2019 keren we met de Kasteelfeesten terug naar het einde van de 19de eeuw. Tijdens het doopfeest van hun eerstgeborene ontvangen de hertog en de hertogin hun gasten met muziek, dans en demonstraties. De Kasteelfeesten brengen telkens een episode uit de geschiedenis van het kasteel en zijn bewoners opnieuw tot leven. In 2012 herbeleefden we het huwelijk van graaf Wolfgang-Guillaume met zijn ...

Wanneer

  • 16 jun 2019
    van 13.00 u tot 18.00 u

Waar

naam
Kasteel d'Ursel

Info

In 2019 keren we met de Kasteelfeesten terug naar het einde van de 19de eeuw. Tijdens het doopfeest van hun eerstgeborene ontvangen de hertog en de hertogin hun gasten met muziek, dans en demonstraties.

De Kasteelfeesten brengen telkens een episode uit de geschiedenis van het kasteel en zijn bewoners opnieuw tot leven. In 2012 herbeleefden we het huwelijk van graaf Wolfgang-Guillaume met zijn prinses Flore d'Arenberg (anno 1772). In 2014 ontving hun zoon Charles-Joseph d'Ursel de Franse keizer Napoleon (anno 1810). In 1830 was diezelfde hertog een medestander van de Nederlandse koning Willem I. Hij verzette zich tegen de Belgische Revolutie en trok zich met zijn familie terug in Hingene. Tijdens de vorige editie van de Kasteelfeesten ontving hij de Nederlandse prinsen Willem en Frederik met een groot feest, tot een inval van de Belgische patriotten alles in rep en roer zette. Nu keren we terug naar het einde van de 19de eeuw. Op 16 maart 1872 trouwt hertog Joseph d'Ursel met Antonine de Mun. Minder dan tien maanden later wordt hun zoon Robert geboren. Voor het doopfeest van hun eerstgeborene sparen de hertog en de hertogin kosten noch moeite. Net zoals hun voorouders ontvangen ze hun gasten met muziek, dans en demonstraties. Ook de Hingenaars vieren mee met een nostalgische kermis anno 1873. Praktisch Kasteel d'Ursel Zondag 16 juni 2019 van 13 tot 18 uur Toegang: 10 euro, gratis voor kinderen t.e.m. 12 jaar Koop vanaf 13 maart je tickets in voorverkoop (8 euro). Volg het laatste nieuws via het evenement op Facebook.
Alle activiteiten