Jihadista

Deze informatie is niet meer actueel!

Wanneer

  • 11 feb 2019
    van 20.00 u tot 21.30 u

Prijs

€ 5,00

Waar

naam
Studio Bib

Info

Later dit jaar brengt de Bornemse journaliste Hind Fraihi haar nieuwe boek  Jihadista  uit. Daarin onderzoekt ze de belangrijke rol van vrouwen in de jihad, de gewapende oorlog. Fraihi rekent af met naïeve stereotyperingen van islamitische vrouwen als slavinnen, bruiden of radeloze moeders. Onder deze vrouwen bevinden zich niet alleen volgzame en onderdrukte broedkippen. Van rekruteerder tot propagandist: vrouwen spelen een cruciale rol binnen IS en andere jihadistische organisaties. De ...

Later dit jaar brengt de Bornemse journaliste Hind Fraihi haar nieuwe boek Jihadista uit. Daarin onderzoekt ze de belangrijke rol van vrouwen in de jihad, de gewapende oorlog. Fraihi rekent af met naïeve stereotyperingen van islamitische vrouwen als slavinnen, bruiden of radeloze moeders. Onder deze vrouwen bevinden zich niet alleen volgzame en onderdrukte broedkippen. Van rekruteerder tot propagandist: vrouwen spelen een cruciale rol binnen IS en andere jihadistische organisaties.

De auteur geeft tijdens deze lezing een voorsmaakje van het nieuwe boek. Daarin laat ze kennismaken met de aantrekkingskracht die een strikt islamistische samenleving uitoefent op jonge vrouwen van over heel de wereld, ook in het vrije Westen. Na jaren veldwerk in radicale islamitische middens legt ze bloot hoe sociale media, poëzie en de do-it-yourselfmentaliteit van onze samenleving een belangrijke rol spelen in de rekrutering door en van jonge vrouwen.

De Bornemse Hind Fraihi is journaliste, columniste en auteur. Ze verwierf internationale bekendheid door haar reeks en boek Undercover in Klein-Marokko.

Ma 11.02 | 20 tot 22 uur
Bib Ter Dilft
5 euro

Alle activiteiten