Zorgmassage bij kanker II

Verbeter jouw levenskwaliteit door de kracht van zorgzame aanraking. Als je behandeld wordt of werd omwille van kanker, kan je zelfbeeld hierdoor een flinke deuk krijgen. Elke behandeling, zoals operatie, chemotherapie of radiotherapie heeft een effect op je lichaam dat soms helemaal anders lijkt aan te voelen. Je huid is droger of geïrriteerd, je spieren zijn gespannen, je hebt littekens die ...

Wanneer

 • 11 jan 2019
  -
  20 dec 2019
  maandag
  Gesloten
  dinsdag
  Gesloten
  woensdag
  Gesloten
  donderdag
  Gesloten
  vrijdag
  van 13.30u. tot 15.30u.
  zaterdag
  Gesloten
  zondag
  Gesloten

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €; 3de sessie of behandeling elders dan in Sint-Jozefkliniek Bornem: 15,00 €)

Waar

naam
Psychosociaal Oncologisch Welzijnscentrum A touch of Rose vzw
adres
Rijkenhoek, 62880 Bornem

Tickets

Telefoon
03/288.18.48
e-mail
info@atouchofrose.be

Info

Verbeter jouw levenskwaliteit door de kracht van zorgzame aanraking.

Als je behandeld wordt of werd omwille van kanker, kan je zelfbeeld hierdoor een flinke deuk krijgen. Elke behandeling, zoals operatie, chemotherapie of radiotherapie heeft een effect op je lichaam dat soms helemaal anders lijkt aan te voelen. Je huid is droger of geïrriteerd, je spieren zijn gespannen, je hebt littekens die je onzeker maken.
Al deze klachten maken dat je je minder goed voelt in je vel, en dat heeft dan weer een effect op je geest. Personen met kanker gaan door een heel moeilijke, emotionele periode en worden op heel wat vlakken uitgedaagd en uit balans gebracht.
'A touch of Rose' schenkt belangrijke aandacht aan het opvangen van de neveneffecten van de behandelingen en biedt o.a. een ontspannende lichaamsmassage aan. Wij zijn er om net deze periode aangenaam te maken voor jou.
Bij ziekte of herstel ervan zoeken mensen naar oplossingen om deze periode zo draaglijk mogelijk te maken. Een momentje om tot rust te komen en het 'patiënt' zijn even opzij te kunnen zetten.
In vele landen zijn massages één van de meest gebruikte vormen van complementaire zorg. Wetenschappelijk onderzoek bevestigde reeds de positieve effecten van zachte massages in het verlichten van gezondheidsklachten.
Door de stressreactie te verminderen krijg je een positieve invloed op het energieniveau, het immuunsysteem, het ontladen van emoties, … .
Hierdoor kunnen vermoeidheid, slecht in je vel voelen, spijsverteringsproblemen, angst en pijn verminderen.
Het belangrijkste effect is een intens gevoel van ontspanning, zowel voor lichaam als geest.

Verloop
Tijdens een verzorging van 60 minuten kies je zelf in overleg met onze enthousiaste en bekwame zorgmasseur welke behandeling u verkiest: rug, nek & schouders, benen & voeten en/of hoofd. Elke sessie wordt afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

Praktisch
Deze verwensessie vindt éénmaal per maand plaats op vrijdagnamiddag om 13u30 of om 14u30. De concrete data vind je in de Agenda op onze website.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten