Oncologische voetverzorging

Deze informatie is niet meer actueel!
Bij oncologische voetzorg is het doel uw voeten in een zo optimaal mogelijke conditie te brengen en te houden. Veranderingen aan de voeten, dienen bij mensen met kanker regelmatig gescreend te worden waarbij, indien gewenst en mogelijk, het verwijderen van (pathologische) eeltvorming, het verzorgen en behandelen van teennagels van groot belang zijn. Iemand die een behandeling voor kanker ...

Wanneer

  • 1 feb 2019
    van 14.00 u tot 16.00 u
  • 15 mrt 2019
    van 14.00 u tot 16.00 u
  • 26 apr 2019
    van 14.00 u tot 16.00 u

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €; 3de sessie of behandeling elders dan in Sint-Jozefkliniek Bornem: 15,00 €)

Waar

naam
Psychosociaal Oncologisch Welzijnscentrum A touch of Rose vzw
adres
Rijkenhoek, 62880 Bornem

Tickets

Telefoon
03/288.18.48

Info

Bij oncologische voetzorg is het doel uw voeten in een zo optimaal mogelijke conditie te brengen en te houden.
Veranderingen aan de voeten, dienen bij mensen met kanker regelmatig gescreend te worden waarbij, indien gewenst en mogelijk, het verwijderen van (pathologische) eeltvorming, het verzorgen en behandelen van teennagels van groot belang zijn.
Iemand die een behandeling voor kanker ondergaat, kan te maken krijgen met bijwerkingen. Een behandeling met chemotherapie of doelgerichte therapie kan bijvoorbeeld bijwerkingen geven aan de nagels en de huid van de voeten. De huid en de nagels hebben een belangrijke signaalfunctie. Veranderingen kunnen een indicatie zijn voor verwijzing naar het oncologisch behandelteam.
Bij chemotherapie kan het hand-voetsyndroom als bijwerking optreden. U kunt een reactie krijgen op de huid van de handpalmen en voetzolen. Dit komt doordat de medicijnen (cytostatica) zich juist daar concentreren. Mogelijke klachten zijn blaren, infecties, jeuk, roodheid, een schilferende of vervellende huid, zwelling, pijn en/of gevoeligheid aan handen en voeten. Tijdens een oncologische behandeling is uw lichaam zowel emotioneel als lichamelijk in groot onevenwicht. Sommige behandelingen mag u als kankerpatiënt niet ondergaan en daarom is het belangrijk om het juiste tijdstip te bepalen voor een behandeling.
Als iemand actief wordt behandeld voor kanker, is het belangrijk dat de verpleegkundige of behandelende arts (door middel van een brief), aangeeft dat er geen contra-indicatie is voor de voetzorg. Een oncologische voetzorgverlener zet voetzorgtrajecten bij kankerpatiënten alleen in met toestemming van de behandelende arts of verpleegkundige.
Zonder uw toestemming mag een oncologische voetzorgverlener geen medische informatie uitwisselen. Daarom worden eventuele bevindingen voor de arts of verpleegkundige aan u meegegeven.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten