Kasteelfeesten 1873

Deze informatie is niet meer actueel!

Wanneer

  • 16 jun 2019
    van 13.00 u tot 18.00 u

Prijs

€ 8,00 (Voorverkoop: € 8)

Waar

naam
Kasteel d'Ursel

Info

De Kasteelfeesten in Hingene brengen telkens een episode uit de geschiedenis van het kasteel d’Ursel en zijn bewoners opnieuw tot leven. In 2012 herbeleefden we het huwelijk van graaf Wolfgang-Guillaume met zijn prinses Flore d’Arenberg (anno 1772). In 2014 ontving hun zoon Charles-Joseph d’Ursel de Franse keizer Napoleon (anno 1810). In 1830 was diezelfde hertog een medestander van de Nederlandse koning Willem I. Hij verzette zich tegen de Belgische Revolutie en trok zich met zijn familie terug in Hingene. Tijdens de vorige editie van de Kasteelfeesten ontving hij de Nederlandse prinsen Willem en Frederik met een groot feest, tot een inval van de Belgische patriotten alles in rep en roer zette.

Nu keren we terug naar het einde van de 19de eeuw. Op 16 maart 1872 trouwt hertog Joseph d’Ursel met Antonine de Mun. Minder dan tien maanden later wordt hun zoon Robert geboren. Voor het doopfeest van hun eerstgeborene sparen de hertog en de hertogin kosten noch moeite. Net zoals hun voorouders ontvangen ze hun gasten met muziek, dans en demonstraties. Ook de Hingenaars vieren mee met een nostalgische kermis anno 1873.

Programma:

  • Victoriaanse kermis met paardencarrousel, zweefmolen, vliegend tapijt, ezelritjes, jachthoornblazers, koetsen en paarden, velocipèdes, verhalenvertellers, volksspelen, kruisboogschutters, verkoopsters van hoeden, sieraden en lekkernijen, boerendansen, Franse dansen, kinderboerderij, varkenshoeder, spijs en drank.
  • Reizend circus met sterkste man, dame met baard, vuurspuwer, pierrot, paarden-act, junglekind, hypnotiseur, acrobaten en worstelgevecht.
  • De kompanen van de heer Jules Verne en een erewacht van de pauselijke zouaven.

Praktisch:
Kasteeldomein d’Ursel Hingene
Zondag 16.06 van 13 tot 18 uur
Tickets: 10 euro / 8 euro (voorverkoop)
Gratis voor kinderen t.e.m. 12 jaar
Bestel nu voordelig je tickets of drank- en eetjetons via deze link!

www.kasteeldursel.be

Alle activiteiten