Schoolvoorstelling: Wat is de Wat (hetpaleis/Simon De Vos)

Een verhaal over de onaflatende wilskracht van de mens, over de hoop op een nieuwe toekomst én over de zoektocht naar het grote 'Wat'. Wat is de Wat is het spannende verhaal van Valentino Achak Deng, een jonge Soedanees die van de ene op de andere dag zijn thuisland moet ontvluchten. Een burgeroorlog breekt aan en Valentino begint samen met honderden andere 'lost boys' aan een eindeloze tocht ...

Wanneer

  • 27 jan 2020
    van 14.00 u tot 15.30 u

Prijs

€ 7,00 (Basistarief: 7,00 €)

Waar

naam
CC Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 432880 Bornem

Info

Een verhaal over de onaflatende wilskracht van de mens, over de hoop op een nieuwe toekomst én over de zoektocht naar het grote 'Wat'.

Wat is de Wat is het spannende verhaal van Valentino Achak Deng, een jonge Soedanees die van de ene op de andere dag zijn thuisland moet ontvluchten. Een burgeroorlog breekt aan en Valentino begint samen met honderden andere 'lost boys' aan een eindeloze tocht van 1500 km, op zoek naar een veilig onderkomen. De weg is bezaaid met landmijnen, hongerige leeuwen, vijandige milities en de jongen wordt van de ene in de andere onwerkelijke situatie gekatapulteerd.


Dave Eggers schreef met What is the What de ontroerende biografie van Valentino neer. Simon De Vos zet dit literaire meesterwerk op de planken. Gorges Ocloo speelt. Mauro Pawlowski maakt live muziek.
Na zijn Shakespeare-adaptaties voor hetpaleis, kiest De Vos opnieuw voor grote emoties, maatschappelijke betrokkenheid en een kritische blik op de actualiteit, voor jongeren van nu.

Gebaseerd op het boek WHAT IS THE WHAT van Dave Eggers
(c) Dave Eggers 2006


Deze voorstelling werd gerealiseerd met steun verkregen via Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid, Tax Shelter fondsenwerving: Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius/Isabelle Molhant.

Samenwerking met CC Ter Dilft Bornem.

Schoolvoorstelling voor leerlingen van de derde graad secundair.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten