"rust, maat en orde" - solotentoonstelling Gilbert Decock

Het geometrisch karakter van het werk van Gilbert Decock creëert de concreetheid die het werk volledig depersonaliseert. Cirkel en vierkant en later ook de ruit vormen het uitgangspunt van het werk van Gilbert Decock. In de jaren tachtig worden de vormen versneden tot stroken, banden en repen met diverse breedte en kleuren. De tonale diepten van zwart, bruin, blauw en wit, met later toevoeging ...

Wanneer

 • 16 feb 2020
  -
  3 mei 2020
  maandag
  Gesloten
  dinsdag
  Gesloten
  woensdag
  Gesloten
  donderdag
  Gesloten
  vrijdag
  Gesloten
  zaterdag
  van 14u. tot 18u.
  zondag
  van 14u. tot 18u.

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

naam
Centrum voor Constructivisme en Concrete Kunst den Heeck
adres
Louis De Baerdemaekerstraat 52 - 542880 Bornem

Contact

Telefoon
+32 3 889 57 05
Telefoon
+32 473 96 36 31
e-mail
info@denheeck.be
website
http://www.denheeck.be

Info

Het geometrisch karakter van het werk van Gilbert Decock creëert de concreetheid die het werk volledig depersonaliseert.
Cirkel en vierkant en later ook de ruit vormen het uitgangspunt van het werk van Gilbert Decock. In de jaren tachtig worden de vormen versneden tot stroken, banden en repen met diverse breedte en kleuren. De tonale diepten van zwart, bruin, blauw en wit, met later toevoeging van geel en rood creëren het uiteindelijk resultaat.
Het werk van Decock straalt rust en sereniteit uit en het wordt in de jaren negentig iets speelser met weglatingen, kantelingen en lijnonderbrekingen
De volkomen symmetrische vorm van het werk maakt in de latere jaren plaats voor fragmentatie en verschuivingen.
Het werk van Gilbert vinden we in meer dan 40 openbare verzamelingen in België en de buurlanden maar ook ver daarbuiten.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten