STROOM: Vivaldi en de Vier Elementen

Namiddagconcert met zoetigheden in het gras De vier elementen van de oude Griekse filosofen (water, aarde, lucht en vuur) volstaan niet om alle natuurlijke fenomenen te verklaren. De alchemisten voegden er het vijfde element of 'kwintessens' aan toe. Voor dirigent Franck-Emmanuel Comte en de musici van Le Concert de l'Hostel Dieu is het vijfde element zonder twijfel de gekte, la folie. V...

Wanneer

  • 1 jul 2022
    van 14.00 u tot 15.00 u

Prijs

€ 18,00 (Basistarief met zoetigheden in het gras - 30,00 euro, -26 jaar - 16,2 euro, -26 met zoetigheden in het gras - 27,00 euro)

Waar

naam
Kasteel d'Ursel
adres
Wolfgang d'Urselstraat 9 2880 Bornem

Info

Namiddagconcert met zoetigheden in het gras
De vier elementen van de oude Griekse filosofen (water, aarde, lucht en vuur) volstaan niet om alle natuurlijke fenomenen te verklaren. De alchemisten voegden er het vijfde element of 'kwintessens' aan toe. Voor dirigent Franck-Emmanuel Comte en de musici van Le Concert de l'Hostel Dieu is het vijfde element zonder twijfel de gekte, la folie. Volgens het motto van Aristoteles “Er is geen groot genie zonder een vleugje gekte”, bevrijden ze de zotte energie in een programma waarin de folia, een van de oudste muzikale thema's van Europa, de rode draad vormt. Met de opzwepende liederen, instrumentale variaties en dansen uit Frankrijk, Spanje, Italië en Latijns-Amerika, roepen ze ons op tot het feest, tot de dans en tot de trance. De internationaal gevierde Canadese sopraan Heather Newhouse trakteert ons op vocaal vuurwerk in een aantal aria's van Vivaldi.

Na het concert is er in de tuinen van het kasteel Le Gou^ter sur l'herbe, een vieruurtje met specialiteiten uit de Scheldevallei!

Info en tickets: https://bit.ly/UIT-Vivaldi
Alle activiteiten