STROOM: Ontwaken met Beethoven

De Pastorale in de tuinen van het kasteel d'Ursel Ludwig van Beethoven hield van de natuur en ontsnapte geregeld aan de Weense drukte om tot rust te komen in de groene omgeving van de stad. Hij verbleef ook graag langere tijd op het platteland om er te werken en inspiratie op te doen. Geen mooiere ode aan die natuur en het landleven dan zijn prachtige Zesde symfonie, beter bekend onder ...

Wanneer

  • 2 jun 2022
    van 08.00 u tot 11.00 u

Prijs

€ 18,00 (Basistarief met ontbijt - 38,00 euro, -26 jaar - 16,2 euro, -26 jaar met ontbijt - 34,2 euro)

Waar

naam
Kasteel d'Ursel
adres
Wolfgang d'Urselstraat 9 2880 Bornem

Info

De Pastorale in de tuinen van het kasteel d'Ursel
Ludwig van Beethoven hield van de natuur en ontsnapte geregeld aan de Weense drukte om tot rust te komen in de groene omgeving van de stad. Hij verbleef ook graag langere tijd op het platteland om er te werken en inspiratie op te doen.

Geen mooiere ode aan die natuur en het landleven dan zijn prachtige Zesde symfonie, beter bekend onder haar bijnaam Pastorale. Voor Beethoven ging de symfonie vooral over de gevoelens die de natuur bij hem losmaakte. Toch zit het werk vol prachtige natuurschilderingen. Zeven solisten brengen de kabbelende beekjes, de nachtegaal, de koekoek en de kwartel, de volkse dansen van de boeren en de razende storm tot leven in de prachtige en kleurrijke pocket size bewerking van de Engelsman William Watts.

Info en tickets: https://bit.ly/UIT-Ontwaken-met-Beethoven

Alle activiteiten