So far. So good. Een expo van Luc Morjaeu

Luc Morjaeu (spreek uit: Morjoo) werd op 11 januari 1960 geboren in Niel, België. Hij volgde Vrije Grafiek aan de Koninklijke Akademie voor Schone Kunsten en het Nationaal Hoger Instituut in Antwerpen. In het midden van de jaren '80 richtte hij samen met Dirk Michiels de tekenstudio MORMIC op. Naast commerciële opdrachten, werkte hij ook aan een aantal stripreeksen, waaronder JACOBUS EN ...

Wanneer

  • 3 jul 2022
    van 14.00 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
De Notelaer - Trefpunt aan de Schelde
adres
Notelaardreef 22880 Hingene

Contact

Telefoon
038896920

Info

Luc Morjaeu (spreek uit: Morjoo) werd op 11 januari 1960 geboren in Niel, België. Hij volgde Vrije Grafiek aan de Koninklijke Akademie voor Schone Kunsten en het Nationaal Hoger Instituut in Antwerpen.
In het midden van de jaren '80 richtte hij samen met Dirk Michiels de tekenstudio MORMIC op. Naast commerciële opdrachten, werkte hij ook aan een aantal stripreeksen, waaronder JACOBUS EN CORNEEL. Het eerste grote succes kwam er met ERIK, OF HET KLEIN INSECTENBOEK, een stripversie van het gelijknamige boek van Godfried Bomans. Hij werkte er ook aan SAMSON & GERT, PINGU, BIEBEL, en diverse figuren van DISNEY. Voor de Zuid-Nederlandse Uitgeverij maakte hij tal van coverontwerpen en tekeningen voor puzzel- en spelletjesboeken. In dezelfde periode bracht hij samen met Luk Wyns drie albums uit rond de cultreeks DE FAMILIE BACKELJAU. Er staan ook heel wat wenskaarten voor HALLMARK op zijn naam.
Later volgde onder eigen naam BIEP en ZWIEP. Van deze populaire heksen verscheen er wekelijks een paginagag in de Jommekeskrant. Er kwamen vijf albums, maar het verwachtte commerciële succes bleef uit.
Vanaf 2000 werd Luc Morjaeu één van de drie vaste medewerkers van Jef Nys voor JOMMEKE. De volgende jaren verscheen er een reeks albums rond de M-KIDS, een populaire meidengroep. Samen met PUG (Peter Van Gucht) werd RAFKE DE RAAF gemaakt, een hilarische stopcomic.
Dan vroeg Hans Bourlon van STUDIO 100 hem om de tekenstudio te begeleiden en uit te bouwen. Rafke de Raaf en Biep en Zwiep werden toen even op pauze gezet en werden geruild voor kabouter Plop, Piet Piraat en Bumba. Er was ook de mogelijkheid om nieuwe projecten op te starten, zoals de strip SPRING, met Charel Cambré.
In 2005 kreeg Luc Morjaeu de vraag van STUDIO VANDERSTEEN om de leiding van de studio op zich te nemen. Daarop stopte hij met Jommeke en Studio 100 en begon aan SUSKE en WISKE. Tot op vandaag heeft hij de leiding over het tekenteam van de populairste strip van de Benelux.
In De Notelaer toont hij een brede selectie tekeningen, schilderijen en bronzen, waaronder ook veel vrij werk.

Deze tentoonstelling loopt van 03 juli tot 30 oktober.
Open van 14 tot 18u.
Alle activiteiten