Ontdek alles over de zon!

Een activiteit voor jong en oud! Kom naar de parking van het Kardinaal Plein in het centrum van Bornem, vlakbij de hoofdkerk gelegen. Daar zullen een aantal zonnetelescopen zijn opgesteld, waarmee u op veilige manier, de activiteit op onze zon kan waarnemen. Laat u verrassen door de fijne structuur van de zonnevlekken en de indrukwekkende vlammen (protuberansen) die boven het zonne-oppe...

Wanneer

  • 3 jul 2022
    van 00.00 u tot 23.59 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Kardinaal Cardijnplein, parking kerkplein
adres
Kardinaal Cardijnplein2880 Bornem

Info

Een activiteit voor jong en oud!
Kom naar de parking van het Kardinaal Plein in het centrum van Bornem, vlakbij de hoofdkerk gelegen. Daar zullen een aantal zonnetelescopen zijn opgesteld, waarmee u op veilige manier, de activiteit op onze zon kan waarnemen. Laat u verrassen door de fijne structuur van de zonnevlekken en de indrukwekkende vlammen (protuberansen) die boven het zonne-oppervlak uitstijgen!
Enkele amateur-astronomen zullen tevens uitleg geven over hoe onze zon precies werkt. Zo kom je meer te weten over al die fonkelende sterren aan de hemel, die niets anders zijn dan verder afgelegen zonnen in ons heelal!
Er zal ook een standje zijn waar een aantal sterrenkaarten en zonneposter te koop worden aangeboden en waar u ook interessante info en tijdschriften kan vinden over boeiende onderwerpen uit astronomie, ruimtevaart en onze lokale werking in Klein-Brabant.
De zonnewaarnemingen gaan door van 10 tot 16 uur. Reservatie is niet nodig.
Een niet te missen activiteit voor het gehele gezin!
Alle activiteiten