Print & Paint in het kasteel van Hingene

                                                                                                                                                                                                                Donderdag 27 september 2022 Print & Paint 350 jaar bloemen op katoen   Na een lange restauratie worden de kamers in het kasteel opnieuw helemaal aangekleed met bedrukte en beschi...

Wanneer

  • 27 sep 2022
    van 13.00 u

Waar

naam
Neos Zwijndrecht Burcht
adres
Wolfgang d' Urselstraat 92880 BORNEM

Contact

e-mail
hmortelmans@hotmai.com

Info

                                                                                                                                                                                                                Donderdag 27 september 2022
Print & Paint
350 jaar bloemen op katoen
 
Na een lange restauratie worden de kamers in het kasteel opnieuw helemaal aangekleed met bedrukte en beschilderde stoffen, zowel uit India als uit Europa. De oudste stukken dateren uit het midden van de 17de eeuwen de jongste werden pas in 1967 geplaatst.
 Tijdens PRINT&PAINT kan je de verzameling voor het eerst komen bewonderen. We vertellen het verhaal van de restauratie en de ontstaansgeschiedenis: van het productieproces en de technieken tot de motieven en de kleuren. Daarvoor kunnen we rekenen op tientallen bruiklenen uit de collectie van het MoMu (Antwerpen) en enkele pareltjes uit adellijke privécollecties. De katoenen stoffen werden immers niet alleen gebruikt om muren te decoreren, maar ook om kleding te maken of meubels te bekleden.
 Net als in onze vorige tentoonstellingen combineren en confronteren we het historische verhaal met werk van hedendaagse kunstenaars en ontwerpers. De Peruviaanse- Amerikaanse kunstenares Cecilia Paredes ging aan de slag met het 19de-eeuws motief met vogels en bloemen dat ooit de kamer van de hertog sierde. Haar werk is het campagnebeeld van Print & Paint en is in de tentoonstelling te zien naast werken van Les Monseigneurs (BE), Bruno Cattani (IT), Pablo Piatti (AR), Kristine Fornes (NO), Alice Pilastre (FR), Isabel De Vos (BE), Camille Dufour (BE), Aiko Tezuka (JP), Clothilde Gosset (FR), Emilie Faïf (FR), Dirk Van Saene (BE), Dries Van Noten (BE) en Markus Akesson (SE).
 Na de gegidste rondleiding kan je nog genieten in het groene salon of spiegelzaal van het kasteel die is omgetoverd tot een theesalon met sierlijk gedekte tafeltjes en kan je genieten van koffie met taart voor ons gereserveerd
 

Hoe deelnemen: door 28 euro, niet leden 33 euro te storten op rekening van
Neos Zwijndrecht – Burcht BE92 7330 4529 8323 vóór 16 september 2022 zonder bus vervoer.
Waar: Kasteel D'Ursel – Wolfgang d'Urselstraat 9 – 2880 Bornem - Hingene
Wanneer: 27 september 2022 om 13.15 u op de parking van “Den Draver”
Fortlaan 10 in Zwijndrecht

 

Het bestuur
Alle activiteiten