Bibliotheek

 1. Hoe lang kan ik surfen op het internet?

  Je kan internesessies reserveren in blokken van 15, 30, 45 of 60 minuten. Per dag kan je maximum 3 uur surfen.

  top
 2. Ik heb geen e-mailadres. Hoe weet ik of de uitleentermijn verstreken is?

  Hou zelf je bibticketje in de gaten waarop de terugbrengdata vermeld staan. Is het zoek? Geen probleem. Je kan in de catalogus via Mijn bibliotheek de uitleendatum bekijken. Of bel eventjes tijdens de openingsuren van de bib.

  top
 3. Is het raadplegen van internet gratis in de bib?

  Ja, voor leden van de bib.

  top
 4. Kan ik de uitleentermijn laten aanpassen als ik op vakantie ga?

  Wanneer de normale terugbrengdatum tijdens je verlof valt, kan je voor het inscannen van de items vragen aan de bibmedewerker om de datum aan te passen. Je kan je materialen zelf online verlengen indien nodig.

  top
 5. Kan ik een verlenging van de uitleentermijn via de telefoon regelen?

  Je kan verlengen aan de balie, via internet of indien nodig telefonisch tijdens de openingsuren. Verlengen via de online catalogus kan 24/24 uur 7/7 dagen.

  top
 6. Kan ik via e-mail een verlenging van de uitleentermijn vragen?

  Nee. Verlengen via internet doe je via Mijn bibliotheek in de online catalogus. Lukt het niet, dan mag je de bib uiteraard op de hoogte brengen van het probleem via bibliotheek@bornem.be

  top
 7. Mag ik mijn laptop gebruiken in de bib?

  Ja, je mag je eigen laptop, tablet gebruiken en hebt toegang tot internet via het gratis wifi-netwerk van hotspot Ter Dilft. De verbinding is niet overal even sterk. We raden je aan een plaatsje te zoeken in de volwassenenafdeling of op het leesterras.

  top
 8. Moet ik mijn materiaal meebrengen als ik wil verlengen?

  In principe niet, maar als het gereserveerd werd, kan je niet verlengen. Je kan in de catalogus zien of een titel gereserveerd is of niet.

  top
 9. Waarom kan ik een gereserveerd werk niet verlengen?

  Klanten die een titel reserveren betalen voor deze service. Indien we verlengingen toestaan op gereserveerde materialen, betekent dit dat zij nog eens 3 tot 9 weken moeten wachten voor het materiaal teruggebracht wordt. Vandaar dat het verlengen voor gereserveerde materialen geblokkeerd wordt. Heb jij zo'n gereserveerd werk in huis, breng het zo snel mogelijk terug om boete te vermijden!

  top
 10. Word ik eraan herinnerd dat de uitleentermijn van mijn boeken verstreken is?

  Ja, als de bib je e-mailadres heeft, ontvang je drie dagen voor de vervaldatum een seintje. Handig want dan kan je je materialen tijdig terugbrengen of verlengen.

  top