Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Kom woensdag 9/10 naar de jaarmarkt!

Van vrijdag 4 tot zondag 13 oktober is het kermis in Bornem. Traditiegetrouw vindt tijdens de kermisweek op woensdag de jaarmarkt plaats. Dit jaar vieren we deze op woensdag 9 oktober.

Dit jaar is het een speciale editie. Zo vullen we de Boomstraat volledig in met marktkramen. Je kan er reuzewafels, nougat, “rotskes”, speelgoed, juwelen, pensen, hondenkleding, braadpannen, hamburgers, nougat, speculoos, lederwaren… kopen.

In het deel Kloosterstraat tot Achterweidestraat kunnen pony-en paardenritjes gemaakt worden. Groepspraktijk voor welzijn en gezondheid De Remise houdt ook opendeur die dag. De ezelritjes vinden plaats in de Ruiterstraat.

Nieuw dit jaar is ook de tekenwedstrijd. Alle kinderen uit de lagere school kregen van de gemeente een formulier waarop ze hun ideale kermis moesten tekenen. Elk kind dat zijn tekening inlevert, krijgt een jeton dat het kan gebruiken voor een kermisattractie,  een suikerspin of voor een ezel-, een pony- of paardenritje. Tussen 10 en 16 uur kunnen de kinderen hun tekening komen afgeven aan de Bornemcaravan, aan het postkantoor in de Boomstraat.

Nieuw dit jaar is dat er om 11 en 13 uur een prijzenworp is met een hoogtewerker aan de post waarmee je per keer 50 kermisjetons kan winnen, 2 Bornembonnen en verschillende horecabonnen van ’t Wiel, ’t Alternatief, Billi’z, ’t Luxhuis , Kafeemangee en ’t Land van Bornem.

Groot nieuws is dat Jonas Van Geel alle Bornemnaars uitdaagt om om 13 uur met hun klein elektro naar de Boomstraat te komen. Hij komt naar Bornem voor de eerste aflevering van het 2e seizoen van “Make Belgium great again”. Hij gaat de strijd aan met Koen Wauters om zoveel mogelijk klein elektro te verzamelen voor “RodeNeuzendag”. Wij dagen hem ook uit om zijn hoogtevrees te overwinnen en steken hem rond 13 uur in een hoogtewerker van 12 meter. Concreet vragen we aan alle Bornemnaars om tegen 13 uur naar de Post te komen en alle klein elektro dat ze niet meer nodig hebben, mee te brengen.
Kan je jouw elektro woensdag niet brengen tijdens de jaarmarkt, maar wil je ons toch helpen? Je kan vanaf vrijdagavond 4 oktober 16 uur je klein elektro deponeren op één van volgende drops: parking gemeentehuis Bornem, parking Achterweide, Dr De Putterplein en Kruisberg. Dinsdag 8 oktober staat de container vanaf 16 uur aan de Post en mag je jouw elektro ook al droppen!

Hoe meer klein elektro we verzamelen, hoe sneller wij winnen van Temse en Koen Wauters. Uit het oude klein elektro haalt het VTM-programma grondstoffen en kostbare metalen (urban mining). VTM maakt die dag ook opnames voor het programma dat op zondag 13 oktober uitgezonden wordt.

Gepubliceerd op 3 okt 2019
Nieuwsoverzicht
Jaarmarkt

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 00
e-mail
communicatie@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur.

Deel deze pagina