Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bornemse verenigingen krijgen eerste deel van Vlaams noodfonds corona

De Vlaamse Regering besliste begin juni over de verdeling van een Vlaams noodfonds corona van bijna 300 miljoen euro. Dat geld is onder andere bestemd voor jeugd-, cultuur-, sportverenigingen.

30% daarvan gaat naar lokale besturen, die hiermee aan de slag kunnen om lokale jeugd-, cultuur-, en sportverenigingen te ondersteunen.

Concreet voor Bornem gaat het over de som van 429.478 euro. Een gezamenlijk overleg met vertegenwoordigers van de sport-, jeugd-, en cultuurraad, met de fractieleiders van de gemeenteraad, met de betrokken schepenen en de gemeentelijke diensten resulteerde in een gedragen voorstel om de verdeling van deze middelen gefaseerd te laten verlopen.

In een eerste fase krijgt elke erkende jeugd-, cultuur-, en sportvereniging een forfaitair bedrag van 250 euro. De storting van dit bedrag gebeurt begin september. Het is de bedoeling dat verenigingen deze som gebruiken om hun activiteiten terug op te kunnen starten, zoals voor de aankoop van beschermingsmateriaal of het ontwikkelen van promotiemateriaal,…. Daarnaast kunnen de verenigingen bij de jeugd-, cultuur-, en sportdienst terecht met hun specifieke vragen en praktische problemen of via corona@bornem.be. Bijkomende communicatie rond verdere fasen volgt nog

Gepubliceerd op 23 jul 2020
Nieuwsoverzicht
sport

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 00
e-mail
communicatie@bornem.be

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur.

Deel deze pagina