Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Inzameling roze zak stopt op 31 december

Op 31 december stopt de inzameling van de roze zak, zowel aan huis als op de recyclageparken. De ”Nieuwe Blauwe Zak” wordt dan ingevoerd.

Daarin mogen vanaf dan alle plastic verpakkingen in plaats van enkel plastic flessen en flacons www.denieuweblauwezak.be. De prijs van die nieuwe blauwe zak is 0,15 EUR per stuk, dezelfde als voor de oude blauwe zak en de roze zak.

De roze zakken kunnen vanaf 1 januari 2021 normaliter niet meer gebruikt worden om gemengde plastics of andere materialen aan te bieden.

Beperk je aankoop van roze zakken

Er zijn nog maximaal 2 inzamelingen van de roze zak. Koop dan ook niet meer roze zakken dan je er dit jaar nog zal nodig hebben.

Losse roze zakken kunnen gedurende drie maanden (januari, februari en maart 2021) worden gebruikt als nieuwe blauwe zak

Dit op voorwaarde dat de nieuwe sorteerregels worden gehanteerd. Meer informatie hierover vind je op www.denieuweblauwezak.be. Na deze overgangsperiode zullen roze zakken worden geweigerd.

Volle rollen roze zakken kunnen worden geruild

In januari 2021 kan je volle rollen roze zakken omruilen voor volle rollen PMD-zakken. Dat kan in het gemeentehuis, op de recyclageparken en bij de winkels die daaraan willen meewerken. IVAREM zal tegen dan een lijst van de meewerkende verkooppunten bekend maken.

Je kan ook ruilen met buren, familie en vrienden

Heb je nog enkele roze zakken tekort of over, dan kan je die natuurlijk ook altijd ruilen, blauwe zak voor roze zak, met buren, familie of vrienden.

Waar kan ik terecht met de plastics die geen verpakkingen zijn?

Kleine harde plastics zoals plastic speelgoed, plastic gebruiksvoorwerpen, plastic huisraad,… mag je vanaf 1 januari 2021 aanbieden bij de grote harde plastics op het recyclagepark. De zachte plastics die geen verpakkingen zijn moeten bij het restafval.

En wat met de oude blauwe zakken?

Je oude blauwe zakken mag je opgebruiken om de uitgebreide PMD aan te bieden. De nieuwe blauwe zak ziet er trouwens hetzelfde uit als de oude. Enkel de sorteerboodschap die erop vermeld staat verschilt.

Gepubliceerd op 22 sep 2020
Nieuwsoverzicht
RozeZak

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 21
e-mail
omgeving@bornem.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur. 

Opgelet: op woensdag is de dienst telefonisch bereikbaar tot 17 uur. 

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 21
e-mail
wonen@bornem.be

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur.

Deel deze pagina