Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Straatvinken

Straatvinken is een jaarlijks telmoment om na te gaan hoe gezond het verkeer is in onze straten. Tijdens het telmoment noteren burgers gedurende één uur hoeveel voetgangers, fietsers en andere voertuigen er door hun straat passeren.

Wetenschappers onderwerpen de resultaten vervolgens aan een analyse. 

Het telmoment gaat tijdens de avondspits op een donderdagavond in mei door. Daarnaast brengen de Straatvinken sinds 2019 ook de bredere verkeersleefbaarheid van hun straat in kaart aan de hand van een nieuw ontworpen monitoringinstrument.

Dit jaar gaat het telmoment door op donderdag 20 mei 2021 van 17 tot 18 uur. Iedereen in de provincie Antwerpen kan mee tellen.

Het Straatvinken burgerwetenschapsproject komt voort uit de engagementen in het Toekomstverbond, het akkoord dat de Vlaamse overheid, de stad Antwerpen en de burgerbewegingen sloten voor de mobiliteit en de leefbaarheid in de Antwerpse regio. De ondertekenaars van het Toekomstverbond verbonden zich in maart 2017 tot ambitieuze doelstellingen.
Een belangrijk onderdeel daarvan is de drastische omslag naar een nieuwe mobiliteitsmix tegen 2030, een ‘modal split 50/50’. Dat betekent dat het aandeel autovervoer tegen dan afneemt van 70 procent nu tot maximaal 50 procent en het aandeel duurzame mobiliteit toeneemt van 30 procent tot minstens 50 procent.

Gelijkaardige mobiliteitsdoelstellingen werden uitgewerkt in andere Vlaamse regio’s.

Jij telt toch ook!?

Meer info op: Straatvinken - tel het verkeer op donderdag 20 mei 2021 

Gepubliceerd op 22 apr 2021
Nieuwsoverzicht
Straatvinken

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 20
e-mail
patrimonium@bornem.be

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur.

Lees meer artikels over

Deel deze pagina