Belangrijk informatie in verband met de chip van je hond en/of kat!

Nieuws vanwege de dierenwelzijnsraad: Vanwege de wet op de privacy zullen alle contactgegevens op de chip van je huisdier vanaf 1 mei 2021 geanonimiseerd worden.

Op dat moment kan enkel een dierenarts zien wie de eigenaar is. Dit tot het portaal ook klaar is voor politiediensten op het terrein.
Vrijwilligers van dierenorganisaties zoals ADMA, die ook chiplezers hebben, zullen geen toegang krijgen tot het portaal en zullen dus geen zicht hebben wie de eigenaar van het dier is. Hierdoor zouden ze meer stappen moeten ondernemen, en zelfs langer wachten, om te zorgen dat je geliefde huisdier terug bij jou thuisgeraakt.

Als eigenaar kan jij je gegevens alsnog publiek maken voor iedereen met een chiplezer.

Katten
Voor een kat moet je, op Catid, “openbaar” aanvinken om alles zichtbaar te maken. Dit kan pas na 1 mei 2021 via de site: https://online.catid.be/ 

Honden
Voor honden moet je via DogID, de chip koppelen aan je rijksregisternummer. Enkel op die manier zijn jouw telefoonnummer en naam zichtbaar voor alle vrijwilligers. Via de site: https://www.dogid.be/nl/GDPR vind je een stappenplan om dit nu reeds in orde te brengen.

Gepubliceerd op 19 mrt 2021
Nieuwsoverzicht
Dieren

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 20
e-mail
patrimonium@bornem.be

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur.

Lees meer artikels over

Deel deze pagina