Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Vaccinatiecentrum draait volop

Het is druk in het vaccinatiecentrum van Klein-Brabant. Nog de hele maand worden er volop senioren gevaccineerd. Vanaf mei zijn de risicogroepen aan de beurt.

Alle 65-plussers in april

Sinds februari is het vaccinatiecentrum van Klein-Brabant operationeel. Eerst mochten de zorgprofessionals langsgaan en sinds een paar weken zijn de 65-plussers aan de beurt. Leen Lejon, coördinator van het vaccinatiecentrum: “De vaccinaties verlopen van oud naar jong. We zijn dus gestart met onze 90-plussers en zitten ondertussen aan de 71-jarigen. We blijven dalen in leeftijd en zullen tegen eind april alle 65-plussers uit onze regio gevaccineerd hebben. Vanaf mei staan de risicopatiënten op de planning, dat zijn personen met onderliggende gezondheidsproblemen.” 

Iedereen krijgt uitnodiging 

Wie wanneer aan de beurt is, wordt bepaald door de federale en Vlaamse overheid. Leen Lejon: “Sommige mensen zijn ongerust omdat ze nog geen uitnodiging kregen. Maar we zullen niemand vergeten. Je uitnodiging ontvang je thuis per brief en eventueel ook nog per e-mail en sms. Je kunt je vaccinatie-uitnodiging ook kort voor je vaccinatiemoment online bekijken via ‘Mijn Burgerprofiel’. Goed om te weten: ons vaccinatiecentrum werkt niet met reservelijsten, dus het heeft geen zin om je daarvoor aan te melden. We hanteren de volgorde die de Vlaamse overheid vooropstelt.” 

4 vaccinatielijnen open 

Ondertussen werden in het vaccinatiecentrum al 3.267 vaccins toegediend. Leen Lejon: “Door de beperkte beschikbaarheid van de vaccins, kenden we eerder een trage start. Maar ondertussen draait ons vaccinatiecentrum volop. Sinds kort zijn al onze vier vaccinatielijnen tegelijk open: samen goed voor tachtig inentingen per uur. Uiteraard nemen we voor iedereen voldoende tijd en verloopt alles in een rustige en aangename sfeer. Dat blijkt ook uit de vele tevreden reacties van onze bezoekers.” 
 
Wie vragen heeft over zijn vaccinatie, kan daarmee terecht op vaccinatie@klein-brabant.be of 03 203 27 02. Dat nummer kent vaak een piekmoment op maandagvoormiddag. Geraak je niet meteen binnen? Probeer dan later nog een keer. 

Gepubliceerd op 6 apr 2021
Nieuwsoverzicht
VC

Deel deze pagina