Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Nieuw: de Luierbox

Voor wie het financieel moeilijk heeft en kleine kinderen heeft, zijn luiers vaak een grote kost. Toch is het een noodzakelijke aankoop. Voortaan zal het Sociaal Huis ook hierin de Bornemnaars ondersteunen.

Zo opent vanaf 15/6 maandelijks de Luierbox. Kwetsbare gezinnen ontvangen dan gratis pakketjes en indien er aanbod is ook baby- en kinderkleding. “We rekenen heel erg op de samenwerking met het consultatiebureau van Kind en Gezin in Bornem, de kraamzorgdiensten, vroedvrouwen aan huis, de materniteit van AZ Rivierenland, huisartsen… om de gezinnen die het nodig hebben te informeren over het bestaan van onze nieuwe Luierbox,” aldus Marianne Boeykens van dienst buurtwerking en activering.

De Luierbox is maandelijks open in Stationsstraat 22, zelfde locatie als Germaine 2.0, met ingang langs Mouterijstraat. Op deze locatie wordt ook de wekelijkse voedselbedeling georganiseerd.

Inwoners kunnen helpen door luiers aan de Luierbox te schenken of ook door vrijwilliger te worden. Jonge gezinnen zitten vaak met overschotten aan luiers. Kindjes worden zindelijk of groeien uit hun luiermaat. Het zou zonde zijn om de luiers dan gewoon weg te gooien. Je kan er een ander gezin in moeilijkheden wel blij mee maken. Luiers zijn immers een grote kost die niet voor iedereen vanzelfsprekend is.

Binnenkort vind je op 4 locaties in Bornem de luierboxen terug:

  • in de inkomhal van CC Ter Dilft
  • in de inkomhal van het zwembad in het Breeven
  • aan het consultatiebureau van Kind en Gezin Bornem
  • aan kinderopvang ’t Pagadderke in de Driesstraat

In deze boxen kan je de ongebruikte luiers komen droppen. Het maakt niet uit welke maat, merk of hoeveelheid, alles is welkom! Het project de Luierbox zorgt dat deze overschotjes niet in de vuilbak belanden, maar gebruikt worden door gezinnen die het nodig hebben.

De dienst is nog op zoek naar vrijwilligers die mee hun handen zetten onder dit project. Dit om o.a. de luierboxen te legen als ze vol zijn, de luiers te sorteren en er pakketjes van te maken.
Meer info: Marianne Boeykens, dienst buurtwerking en activering, tel. 03 890 60 70, sociaalhuis@bornem.be

Gepubliceerd op 26 mei 2021
Nieuwsoverzicht
Luierbox

Meer info

adres
Broekstraat 40B2880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 60 70
e-mail
sociaalhuis@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur en 13 tot 16 uur

Enkel op afspraak van maandag t.e.m. vrijdag van 9 - 12 uur en van 13 - 16 uur.

Deel deze pagina