Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Samenaankoop regenwatertonnen

De samenaankoop regenwatertonnen Rivierenland is intussen aan de gang.

Deze samenaankoop, georganiseerd door streekintercommunale IGEMO, is een samenwerking met Klimaan en de lokale besturen van Bonheiden, Bornem, Duffel, Puurs-Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver, Mechelen, Lier en Zemst. Het gemeenschappelijke doel: duurzaam omgaan met regenwater middels kwalitatieve regenwatertonnen en service.

Duurzaamheid in het kwadraat

Door de klimaatverandering zullen langere periodes van droogte, zoals tijdens de voorbije zomers, vaker voorkomen. Om te vermijden dat onze (drink)waterbevoorrading nog meer onder druk komt te staan, moeten we maximaal inzetten op de opvang en het gebruik van regenwater. Kortom: we moeten duurzaam omspringen met regenwater. Natte periodes -denk maar aan dit voorjaar- bieden een ideale opportuniteit om regenwater op te vangen met het oog op de toekomst.

Regenwater opvangen is een slimme manier om een extra watervoorziening aan te leggen. Deze kan je in en om het huis gebruiken voor bijvoorbeeld het wassen van de auto, de bewatering van de tuin,…

Naast het gebruik van regenwater zijn de regenwatertonnen zelf ook duurzaam. Ze zijn immers voor 100% vervaardigd uit gerecycleerd materiaal. Deze regenwatertonnen combineren functionaliteit met kwaliteit. Daarnaast heeft elke ton een garantieperiode van 5 jaar.  

Service op maat van iedereen

Eenmaal je een duurzame regenwaterton hebt uitgekozen, moet je ze uiteraard nog tot in je tuin krijgen, evenals installeren. Zelf afhalen en installeren kan absoluut a.d.h.v. de voorziene installatiefiches en -filmpjes. Het kan echter ook anders voor zij, die dat wensen.

Geen eigen auto? Of is jouw auto te klein voor het vervoeren van een regenwaterton? Geen probleem. Voor een mooie prijs kan je jouw gekozen ton thuis laten bezorgen.

Geen tijd of zin om ze na levering zelf te installeren? Opnieuw: geen probleem. Naast een optie voor thuislevering is er ook een optie voor installatie.

Al 50 000 liter drinkwater bespaard

Een optelsom leert ons het volgende: op dit moment hebben we binnen Rivierenland al voldoende tonnen verkocht, om consequent 50 000 liter extra regenwater op te vangen. Kortom: we besparen met z’n allen letterlijk en figuurlijk tonnen water.

Ook financieel doe je voordeel. De tonnen gaan immers vele jaren mee, waardoor je jaar in, jaar uit op je waterfactuur kan besparen.

Nog geen regenwaterton gekocht? Twijfels? Vragen? Surf dan naar de website van Igemo. 

Gepubliceerd op 28 mei 2021
Nieuwsoverzicht
regenwaterron

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 21
e-mail
omgeving@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur.

Deel deze pagina