Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Deze zomer: Parkbib in Hingene

In de zomer organiseert bib Bornem een Parkbib aan kasteel d'Ursel in Hingene. Bezoekers en toevallige passanten kunnen er in juli en augustus op woensdag, zaterdag en zondag komen snuisteren door de boeken en deelnemen aan allerhande activiteiten.

Met een gezellige caravan en zomerse strandstoelen strijkt de Bornemse bib vanaf zaterdag 3 juli neer op het kasteeldomein. Een hoop boeken, gezelschapsspelletjes en sympathieke vrijwilligers erbij maken de sfeer compleet. De boeken en tijdschriften kunnen ter plekke gelezen en nadien terug ingeleverd worden. Of voor 0,50 euro mogen ze ook mee naar huis, want het gaat om boeken die de bib het afgelopen jaar uit haar collectie haalde om plaats te maken voor nieuwe exemplaren. Er is een aanbod voor jong en oud.

Randactiviteiten 

Op verschillende momenten organiseert de bib daarnaast ook extra activiteiten aan de Parkbib. Zo staan er al 3 voorleesmomenten voor kinderen gepland doorheen de zomer (én eentje voor volwassenen), een poëzienamiddag in samenwerking met cc Ter Dilft, een yoganamiddag, breimomenten … Maar ook de Dodentocht Light passeert er tijdens de weekends. En wie langskomt voor de expo Les gouttes d’Ursel of het avonturenparcours van De H van Humboldt van kasteel d’Ursel zal ook niet naast de Parkbib kunnen kijken.

Bovendien doet ook de Hingense horeca een duit in het zakje. De Parkbib voorziet zelf geen snacks of drankjes, maar daarvoor kunnen bezoekers wel bij de omliggende zaken terecht. Zo bieden onder andere Café De Zwaan en Brasserie d’U - net zoals ze deden tijdens de sluitingsperiode van de horeca - take-away mogelijkheden aan voor de bezoekers van de Parkbib.

De Parkbib in Hingene is open op alle woensdagen, zaterdagen en zondagen tussen 3 juli en 25 augustus van 11 tot 18 uur. Enkel bij slecht weer kunnen we beslissen om niet open te gaan.

Meer info over de Parkbib en de randactiviteiten

Gepubliceerd op 28 jun 2021
Nieuwsoverzicht
Parkbib

Meer info

adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 50
e-mail
bibliotheek@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:14 tot 20 uur

Deel deze pagina