Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Herkansing vaccinatie

Iedereen die nog niet gevaccineerd is, kan zich opnieuw via QVAX aanbieden als reserve.

Een paar honderdduizenden mensen zijn niet ingegaan op hun eerste uitnodiging voor vaccinatie. Zij krijgt binnenkort een tweede kans:

  • Zij kunnen zich ondertussen opnieuw opgeven als reserve via QVAX, waardoor ze opgeroepen kunnen worden als reserve wanneer een vaccin beschikbaar komt.
  • Zij zullen ook opnieuw per post een uitnodiging tot vaccinatie krijgen, nadat alle 16+’ers in hun regio een eerste keer zijn uitgenodigd.

Wie in het verleden zijn vaccin geweigerd heeft, moet eerst zijn weigering intrekken door zijn vaccinatiecode opnieuw te activeren. Dat doe je in QVAX:

  • Je logt in op qvax.be en maakt een profiel aan als je dat eerder nog niet hebt gedaan (invullen van je persoon- en contactgegevens)
  • In een volgend scherm zal je een boodschap krijgen dat de vaccinatiecode gedeactiveerd is en dat je die opnieuw kan activeren
  • Door de te klikken op de knop om de vaccinatiecode opnieuw te activeren, trek je je weigering in en kan je je opnieuw als reserve aanbieden op de reservelijst van je vaccinatiecentrum.

De helpdesk van het vaccinatiecentrum kan (momenteel) de code niet voor iemand heractiveren, wie geweigerd heeft moet dat zelf doen via QVAX. Ook de huisarts kan de code opnieuw activeren.

Niet zeker of je geweigerd hebt of niet? Je kan dat zelf snel zien:

  • door in QVAX je profiel te maken of te openen en te zien of je een vraag krijgt om je code opnieuw te activeren
  • door in myhealthviewer te kijken of de status van je vaccinatiecode op “gedeactiveerd” staat.

Meer informatie vind je hier

Gepubliceerd op 5 aug 2021
Nieuwsoverzicht
-

Deel deze pagina