Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Veilig vuur verhaal

Sluikstoken of slecht stoken staat in de schaduw van de zwerfvuil- en sluikstortproblematiek. Toch is de verbranding van afval en andere materialen niet zo onschuldig.

Sluikstorten kent iedereen wel. Toch wordt er in Bornem ook aan sluikstoken gedaan. IVAREM wil met de campagne Veilig Vuur Verhaal burgers en scholen sensibiliseren over de impact van sluikstoken in de Mechelse regio, maar ook de sociale controle laten toenemen. De Vlaamse milieuwetgeving (VLAREM) is hierbij duidelijk: afval verbranden is voor iedereen verboden. Het verbrandingsverbod geldt niet alleen voor het verbranden van papier, plastic, piepschuim of autobanden, maar ook voor het verbranden van gft, houtafval en/of groenresten. 

VIC STEEKT WEER AFVAL IN DE FIK

Via 3 animatiefilmpjes worden de mensen bewust gemaakt van de milieu- en gezondheidsimpact die sluikstoken met zich meebrengt. 

In die reeks animatiefilmpjes is Vic de centrale figuur. Een man die onder het motto ‘Vic steekt alweer afval in de fik’ graag en ietwat naïef zijn afval verbrandt in de tuin en in zijn allesbrander. Zijn buren zijn steeds de pineuten van dienst. Op het einde van elk animatiefilmpje wordt er verwezen naar een webpagina van IVAREM, waar burgers aan de hand van drie meerkeuzevragen geïnformeerd worden over de gevaren van zelf afval verbranden. Ook met scholen die deelnemen aan Afvalarme School 2025 wil Ivarem via de leerlingen en scholieren hun ouders interactief betrekken.”

WEDSTRIJD VOOR BURGERS EN SCHOLEN

Zowel de burgers als de scholen kunnen door het bekijken van de video’s kans maken op enkele prijzen. 

Om burgers en scholen beter te informeren over de gevaren van sluikstoken, kan bij het gemeentehuis of het politiekantoor een brochure rond het Veilig Vuur Verhaal worden afgehaald.

Neem alvast een kijkje op Campagne 'Veilig Vuur Verhaal' (3/12 - 10/12/2021) - IVAREM om meer te weten te komen over het vuurtje van Vic en maak kans op interessante prijzen.

Gepubliceerd op 1 dec 2021
Nieuwsoverzicht
VeiligVuur

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 21
e-mail
omgeving@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur en 13.30 tot 19 uur

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur. 

Opgelet: op woensdag is de dienst telefonisch bereikbaar tot 17 uur. 

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 21
e-mail
wonen@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur en 13.30 tot 19 uur

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur.

Deel deze pagina