Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Test Be-Alert

Donderdag 6 juni 2019 vond er een test plaats van het Be-Alertsysteem in Bornem en Puurs-Sint-Amands.

Om de communicatie in crisissituaties te testen, kregen vandaag alle geregistreerde gebruikers uit Bornem een sms en/of gesproken boodschap.

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou kan verwittigen in een noodsituatie. 

Tot nu toe ontving je meestal informatie over een noodsituatie via (sociale) media, de hulpdiensten aanwezig op het terrein of via het sirene-netwerk. Dankzij BE-Alert kan je ook rechtstreeks informatie krijgen via sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of e-mail

Een burgemeester, gouverneur of minister activeert Be-Alert, om een bericht uit te sturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft.  Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand.

Momenteel zijn er 1798 geregistreerde gebruikers in Bornem. Dat is een toename van meer dan 1000 extra geregistreerden ten opzichte van 2018.

Het is belangrijk dat zo veel mogelijk mensen zich registreren met telefoonnummer en e-mailadres. Registreer je op http://be-alert.be/nl/schrijf-je

Uit deze test is gebleken dat binnen enkele seconden na het starten van deze campagne 1980 sms'en werden verzonden.
De telefonische oproepen duurden iets langer, maar binnen de minuut kregen 1776 personen een oproep, waarvan 95,95% de oproep effectief gehoord heeft.

Gepubliceerd op 6 jun 2019
Nieuwsoverzicht
be alert

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 00
e-mail
communicatie@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag. Op woensdag ook tussen 13.30 en 19 uur.

Deel deze pagina