Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bornem op 25 mei opnieuw gastgemeente voor Baloise Belgium Tour

Op 25 mei 2018 kunnen alle wielerliefhebbers weer genieten van hun vedetten. Gemeente Bornem is opnieuw gastgemeente voor de individuele tijdrit van de Baloise Belgium Tour.

Baloise Belgium Tour (ex-ronde van België) bestaat in zijn huidige vorm sinds 2002 en zette toen een lange traditie verder van meer dan 100 jaar. Baloise Belgium Tour is opnieuw een wielerklassieker geworden van het hoogste niveau die de betere wielrenners weet aan te trekken. Elk jaar gaan de beste Belgische renners de strijd aan met gerenommeerde buitenlanders om de eindzege binnen te halen, maar biedt deze ronde ook een kans aan het aankomend Belgisch talent om zich te tonen. De Baloise Belgium Tour start dit jaar in Buggenhout met een rit van bijna 180km. Op dag 2 gaan de renners van Lochristi naar Knokke-Heist. De tijdrit in Bornem is op dag 3 aan de beurt. Op dag 4 rijden de renners een rit van 150 km in Wanze. Eindigen doen ze op 27 mei met een rit van Landen naar Tongeren (+- 157km).

De renners starten net zoals in 2015 in de Boomstraat en volgen achtereenvolgens volgende straten Sint-Amandsesteenweg, Dulftstraat, Kloosterstraat, Luipegem, Pastoor Peetersstraat, Branstsedreef, Sint-Amandsesteenweg, Boskant, Oppuursesteenweg, Barelstraat, Breevenstraat, Puursesteenweg, Elisabethstraat, Albertstraat, Nieuwe Kouterstraat, Stationsplein, Stationsstraat en eindigen op het Kardinaal Cardijnplein. Het parcours wordt volledig verkeersvrij gemaakt van 11.30 tot 17 uur. De renners zullen eerst het parcours verkennen en rond 13.45 uur start de eerste renner in de Boomstraat. Achtereenvolgens zal elke renner individueel het parcours van ongeveer 10 km in een zo kort mogelijke tijdspanne afleggen.

Het Kardinaal Cardijnplein, Stationsstraat, Boomstraat en Achterweidestraat zullen die dag al verkeersvrij zijn vanaf 6 uur en dit tot ongeveer 19 uur ’s avonds.

Kom de vedetten aanmoedigen en tevens genieten van de unieke ambiance tijdens deze Baloise Belgium Tour. Zowel langs het parcours, als op het grote videoscherm op het Kardinaal Cardijnplein kan je tijdrit van dichtbij volgen.

Gepubliceerd op 15 feb 2018
Nieuwsoverzicht
Baloise

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 06
Fax fax
03 890 69 29
e-mail
communicatie@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12.30 uur en 13.30 tot 19.30 uur

Deel deze pagina