Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Lentefestival in Bornem

Tijdens het weekend van 9,10 en 11 maart kan je in Bornem niet alleen op 55 meter hoogte dineren, maar wordt onze gemeente ook omgetoverd tot een waar bloemenparadijs!

Bornem is de eerste gemeente die erin slaagt haar horeca te laten samenwerken in de attractie ?Dinner in the sky?, een zwevende tafel met culinair genot op 55 meter hoogte, maar liefst 15 meter hoger nog dan onze kerktoren.

Per uur wisselen 10 koks van shift. In het verleden stond de firma van deze attractie, die uniek is in de wereld met dit concept, alleen maar in Dubai, Parijs, New York, Londen, Sidney, Tokyo…, maar op 9, 10 en 11 maart 2018 komt ze dus ook naar Bornem. Zaterdag en zondag zijn alle zwevende tafels zo goed als uitverkocht, maar op vrijdag hebben we nog enkele bedrijventafels te huur. Op 9 maart geven we de Bornemse bedrijven de exclusiviteit om met hun werknemers te dineren op 55 meter. Snel reserveren is de boodschap!

Tijdens dat weekend tovert Sören Van Laer, die vorig weekend eerste werd op het internationale bloemenfestival in Dubai, Bornem om tot een bloemenparadijs. Hij maakt zwevende kunstwerken op de spankabels in de Boomstraat en creëert een prachtig werk aan het Landhuis en Warregaren.

Lut van bloemenboetiek Hingene en Ingrid Van Bruyssel uit Hingene maken twee prachtige werken in de kelken op het Dr. De Putterplein.

Er komen ook twee Bornemse logo?s in bloementapijt aan de Post en op het Kardinaal Cardijnplein. Hiervoor sponsort plantenbedrijf MAES. Kom je dineren? Dan kan je dat tapijt vanuit de lucht mooi bekijken.

Alle Bornemse bedrijven kregen de kans om mee in dit project te stappen. De gemeente vroeg een deel sponsoring, omdat dit een project is met een kostenplaatje. BMW Gregoir nam die sponsoring voor zijn rekening. In het centrum van Bornem zullen dat weekend dan ook een paar exclusieve BMW-wagens te zien zijn, o.a. de nieuwe X2 en een opvallende i8.

Durf je zelf niet de hoogte ingaan? Dan kan je onderaan kijken en bij onze Bornemse horeca vast iets lekkers vinden. Maar liefst 10 Bornemse kraampjes stellen zich onder de zwevende tafel op om je te laten proeven van allerlei versnaperingen. Zo bouwen we een heuse food court. Kom zeker proeven.

Schrik voor de kou? Geen probleem, want wij voorzien de nodige verwarming bovenaan. Je hoeft enkel je gordel dicht te gespen en je kan genieten van een unieke ervaring die je minstens één keer in je leven moet gedaan hebben.
In bijlage vind je de affiche waarop alle 10 deelnemers te vinden zijn. Reserveren voor zaterdag 10 en zondag 11 maart doe je rechtstreeks bij hen: Veggie & More, café het Luxhuis, het Oud Gemeentehuis, Baroque, Entrepot Du Vin, H-eat, ?t Alternatief, Billi?z, Eyckerhof en l?Etranger.

Ook zijn de Bornemse winkels tijdens die dagen open en kan je er excellente lenteaankopen doen.

Alle info over het event via de communicatiedienst, cel lokale economie, goedele.declerck@bornem.be, tel. 03 890 69 06.

Gepubliceerd op 28 feb 2018
Nieuwsoverzicht
Lentefestival

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 06
Fax fax
03 890 69 29
e-mail
communicatie@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12.30 uur

Deel deze pagina