Kom bij de jeugdbrandweer!

Iedereen tussen 12 en 15 jaar is van harte welkom. De brandweerlieden-in-spe kunnen kennis maken met theorie en praktijk.

De Bornemse jeugdbrandweer ging van start op 23 juni 1994 als eerste jeugdkorps in de provincie Antwerpen. Vandaag telt de jeugdbrandweer 15 leden.

Iedereen tussen 12 en 15 jaar is van harte welkom. De brandweerlieden-in-spe kunnen kennis maken met theorie en praktijk. De jongeren worden wegwijs gemaakt in verschillende verbrandingsprocessen, ze leren blussen en krijgen een opleiding EHBO. Daarnaast zijn er ook sportieve oefeningen en leren ze omgaan met brandweermateriaal. Jaarlijks nemen ze deel aan jeugdbrandweerdagen, optochten, wedstrijden, oefeningen en is er een bezoek aan een ander brandweerkorps.

Activiteiten vinden meestal plaats in de brandweerkazerne of het Breeven op zaterdag van 13 tot 15 uur. Iedereen krijgt oefenkledij en een uitgangsuniform.

Zijn werken in team, avontuur, sport en spel, spannende oefeningen… iets voor jou? Bel of mail ons gerust voor meer info!

Gepubliceerd op 14 nov 2013
Nieuwsoverzicht
jeugdbrandweer

Meer info

adres
Puursesteenweg 1472880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 889 76 09
Fax fax
03 889 98 28
e-mail
brandweer@bornem.be

Lees meer artikels over

Deel deze pagina