Dit nieuwsbericht is niet actueel.

De mobiele AED-paal

In België sterven elke dag 30 mensen aan een plotse hartstilstand, thuis, op straat of op het werk. Als er iemand in de buurt onmiddellijk met de reanimatie kan starten, heeft de patiënt een veel grotere overlevingskans, wel tot 50%.

Wie daarnaast ook een AED-toestel gebruikt, kan rekenen op een nog hogere kans dat het slachtoffer het haalt. Cijfers waar we in Bornem mee aan de slag gingen!

Op donderdag 12 april krijgen onze medewerkers van de groen- en uitvoeringsdienst een primeur. Ze krijgen die dag allemaal les in reanimatietechnieken en leren werken met een AED-toestel.
Ook de nieuwe mobiele AED-paal wordt dan officieel voorgesteld aan het publiek. De 2,5 meter hoge paal is een eigen ontwerp, waarop een AED-toestel bevestigd is. Hij kan gebruikt worden bij grote evenementen zoals jaarmarkt, Ezperando…
De mobiele paal is uniek in België! Onze gemeente heeft plannen om deze ook uit te lenen aan verenigingen en indien het proefproject succesvol is, zelfs meerdere palen te laten maken door de medewerkers van de uitvoeringsdienst.

Gepubliceerd op 6 apr 2018
Nieuwsoverzicht
AED

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 06
Fax fax
03 890 69 29
e-mail
communicatie@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur

Deel deze pagina