Dit nieuwsbericht is niet actueel.

De koers komt naar Bornem op 25 mei!

De Baloise Belgium Tour organiseert op vrijdag 25 mei een tijdrit in het centrum van onze gemeente.

Hier vind je meer praktische info!

 

Fietsenparkings

Station

Cultuurcentrum Ter Dilft

Kloosterheide

Achterweide

 

Bezoekersparkings auto’s

Parking Breeven (enkel inrit via de Breevendreef)

Congreshal Jehova’s getuigen (Hingenesteenweg 124)

 

Toegangswegen

-        Bezoekers komende vanuit Temse/E17: volg N16 tot aan het kruispunt met Hingenesteenweg. Parkeren kan op parking ‘congreshal Jehova’s’.

-        Bezoekers komende vanuit Puurs/Willebroek/A12: volg N16 tot aan het kruispunt met Lodderstraat. Volg de Puursesteenweg richting Breevendreef voor parkings Breeven.

-        Bezoekers komende vanuit Sint-Amands rijden best via Oppuurs en Puurs om zo naar de parkings in Breeven te rijden.

 

Bereikbaarheid ziekenhuis

Het ziekenhuis is die dag enkel bereikbaar via de N16/Vitsdam/Rijkenhoek.

 

Parcours

De renners starten in de Boomstraat, ter hoogte van het postkantoor en volgen achtereenvolgens volgende straten: Sint-Amandsesteenweg, Dulftstraat, Kloosterstraat, Luipegem, Pastoor Peetersstraat, Branstsedreef, Sint-Amandsesteenweg, Boskant, Oppuursesteenweg, Barelstraat, Breevenstraat, Puursesteenweg, Elisabethstraat, Albertstraat, Nieuwe Kouterstraat, Stationsplein, Stationsstraat en eindigen op het Kardinaal Cardijnplein.

De renners verkennen het parcours vanaf 11.30 uur en rond 13.45 uur start de eerste renner. Achtereenvolgens legt elke renner individueel het parcours van ongeveer 10,6 km af in een zo snel mogelijke tijd. De laatste renner start rond 16.35 uur.

 

Verkeershinder

Bewoners van het centrum ondervinden tijdens de Baloise Belgium Tour hinder. Het parcours wordt volledig verkeersvrij gemaakt van 11.30 tot 17 uur. Er is een parkeerverbod in deze straten vanaf 6 uur ’s morgens.

Bewoners die op het parcours wonen kunnen die dag niet parkeren op het parcours tussen 6 en 18 uur. Tot 11 uur kan je indien nodig op het parcours en in het binnengebied wel nog rijden, maar zal je hinder ondervinden van de opbouw. Vanaf 11 uur is het parcours van de tijdrit helemaal afgesloten en is gemotoriseerd verkeer niet meer toegelaten. Het parcours wordt zo snel mogelijk terug vrijgegeven.

Tijdens de tijdrit kan je het parcours niet kruisen.

 

Cardijnplein: parkeerverbod van donderdag 24 mei 17 uur tot vrijdag 25 mei 20 uur. Geen doorgaand verkeer via Kardinaal Cardijnplein vanaf 6 uur.

 

Achterweidestraat-Kasteelstraat: parkeerverbod van 6 tot 20 uur, verkeersvrij van 9 tot 20 uur.

 

Bewoners van de Bloemenwijk zullen vanaf 10.30 uur niet voorbij de Grootheide raken met de wagen. In de Driesstraat en Gasthuisstraat geldt er tussen 6 en 20 uur een parkeerverbod. De straat wordt tijdens de tijdrit in tegengestelde richting door de ploegwagens en motoren van de organisatie gebruikt.

 

 

Welke parkings kunnen niet gebruikt worden door bezoekers en inwoners?

-        Gemeentehuis

-        Stationsparking

-        Driesstraat

-        Abdijparking omwille van Kloosterstraat kermis

 

Bewonersparkings

Het Kardinaal Cardijnplein, Stationsstraat, Boomstraat en Achterweidestraat zijn die dag verkeersvrij vanaf 6 uur  tot ongeveer 19 uur ’s avonds. Bewoners van die straten kunnen hun auto kwijt op volgende parkings:

Achterweideparking

Dr. De Putterplein

Breeven (inrit via Barelstraat)

Let op: Deze parkings kan je niet op- of afrijden tijdens de tijdrit!

 

Gewijzigde openingsuren gemeentelijke diensten

Het gemeentehuis is open van 9 tot 12.30 uur. Het Sociaal Huis is open van 9 tot 12 uur. Je komt best met de fiets of te voet. De parkings worden gebruikt door de Baloise organisatie. Het zwembad is open van 17 tot 21.30 uur. CC Ter Dilft, de bib en de academie zijn die dag volgens de normale uren open, maar je kan hen tussen 11 en 18 uur enkel met de fiets of te voet bereiken.

 

 

Gepubliceerd op 4 mei 2018
Nieuwsoverzicht
kaartje Baloise

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 06
Fax fax
03 890 69 29
e-mail
communicatie@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur

Lees meer artikels over

Deel deze pagina