Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Vertraging werken Scheldebrug

De herstellingswerken aan de Scheldebrug Bornem-Temse zullen langer duren dan gepland.

Na ultrasoon onderzoek blijkt de stalen brugdekplaat van het beweegbaar brugdeel maar liefst 400% meer scheuren te bevatten dan ingeschat na eerdere visuele inspectie. De aannemer heeft bijgevolg tot eind september nodig om de schade grondig te herstellen.

Op basis van deze bijkomende informatie van het ultrasoon onderzoek past de aannemer (in overleg met De Vlaams Waterweg nv en Expertise Beton en Staal) nu zijn herstelmethodiek aan. Op het linkerrijvak worden de vermoeiingsscheuren in V uitgeslepen en opnieuw opgelast. Op het rechterrijvak worden de scheuren hersteld door de beschadigde brugdekplaten (van 12 mm) te vervangen door dikkere platen (16 mm). Een arbeidsintensief werk waarbij de aannemer minutieus en in fasen te werk moet gaan om de stabiliteit van de brug niet in het gedrang te brengen.

Na de noodzakelijke herstellingen brengt de aannemer ook een nieuwe antisliplaag en nieuwe belijningen aan. Bovendien wordt de onderkant van het beweegbare brugdeel (waar de herstellingen zijn uitgevoerd) gezandstraald en opnieuw geconserveerd. De aannemer engageert zich om met maximale bezetting dag en nacht te werken. De herstellingswerken zullen grotendeels in afgesloten kokers worden uitgevoerd en zullen daardoor niet altijd zichtbaar zijn. 

Omwille van de veiligheid zal de brug tijdens de werken niet toegankelijk zijn. Alle verkeer wordt in twee richtingen over de nieuwe Scheldebrug Temse-Bornem geleid. De capaciteit ter hoogte van de Scheldekruising zal beperkt zijn. Weggebruikers moeten rekening houden met mogelijke verkeershinder. De werken hebben geen impact op treinverkeer en fietsers en voetgangers.

Gepubliceerd op 28 mei 2018
Nieuwsoverzicht
Scheldebrug

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 00
e-mail
patrimonium@bornem.be

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag.

Deel deze pagina