Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Webinar - Als gaming gevaarlijk wordt

Heb je als ouder vragen over het game-gedrag van je kinderen? Stel ze tijdens het interactief online informatiemoment op donderdag 27/9/2018.

Games zijn digitale spellen op elektronische apparaten zoals computer, console, tablet of smartphone. Nogal wat games moedigen de gamer spelenderwijs aan om steeds verder en meer te spelen. Er bestaan avonturengames, vecht- en schietgames, platformgames, puzzelgames, simulatiegames (sport, race,…), role playing games, strategiegames en combinaties hiervan. De meeste gamers spelen met veel plezier en zonder problemen. Maar voor een kleine groep kan het gamen echt ontsporen.

Gamen is een van de belangrijkste hobby’s van kinderen, jongeren en jongvolwassenen. Het ontspant, het traint vaardigheden, ze leggen contacten. Internet en (online) games maken deel uit van de leefwereld van elk kind. Maar als ouder wil je het natuurlijk gezond houden. Ben je bezorgd of heb je vragen bij dat gamen? Wanneer zit een kind te veel achter een beeldscherm? Bestaan er richtlijnen? Hoe zorg je ervoor dat gamen geen probleem wordt? Wat moet ik doen als mijn kind te veel gamet?

Deze en andere vragen houden vele ouders bezig. Daarom organiseert het drugspreventieplatform van Bornem voor de eerste maal een webinar op de facebookpagina van de gemeente Bornem.

Geïnteresseerde ouders moeten zich niet verplaatsen, maar kunnen (anoniem) hun vragen over gaming stellen aan een expert. Peter Aertsen is preventiewerker verslaving bij CGG De Pont en onder andere gespecialiseerd in het thema gaming. Na een korte uiteenzetting beantwoordt hij alle vragen over dit onderwerp.

NOTEER DUS IN JE AGENDA:

27 september 2018, 20 uur https://www.facebook.com/GemeenteBornem/

Denk erom dat je computer een audio card en speakers heeft. Je kan alles ook volgen via je smartphone.

 

 

Gepubliceerd op 19 sep 2018
Nieuwsoverzicht
Gamen

Meer info

adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 49
Fax fax
03 890 69 31
e-mail
cultuur@bornem.be

Lees meer artikels over

Deel deze pagina