Dit nieuwsbericht is niet actueel.

13 adviesraden overhandigen samen hun memorandum

Op 14 juni overhandigde elke Bornemse adviesraad officieel zijn memorandum aan de 7 politieke partijen. Ze hopen hiermee dat hun voorgestelde acties worden opgenomen in de verkiezingsprogramma’s en het meerjarenplan van de nieuwe bewindsploeg.

Bornem heeft 13 adviesraden, die actief zijn binnen de domeinen vrije tijd, welzijn en ruimte. In de loop van mei dachten alle adviesraden na over acties en beleidsbeslissingen, die ze de volgende jaren belangrijk achten voor het welzijn van de mensen die in Bornem wonen of op bezoek komen. Ze deden dat met de verkiezingen in het vizier.
De voorzitters hadden de koppen bij elkaar gestoken om te overleggen hoe ze dit gezamenlijk en wat eenvormig konden aanpakken. Ze vonden het eveneens belangrijk om te vertrekken vanuit de oogst van de toekomstdag, 6 jaar geleden.
De gemeente schakelde “De wakkere Burger vzw” in om dit te begeleiden als externe en neutrale partner.
Op 14 juni overhandigde elke raad officieel zijn memorandum aan de 7 politieke partijen.
Ze hopen dat op die manier een aantal voorgestelde acties terechtkomen in de verkiezingsprogramma’s en in een eventueel later bestuursakkoord en/of het meerjarenplan, dat de nieuwe bewindsploeg in 2019 zal moeten opmaken. Benieuwd naar hun voorstellen? Hier kan je zelf de memoranda nalezen.

(Foto: Guy Delforge - Nieuwsblad)

 

 

Gepubliceerd op 21 jun 2018
Nieuwsoverzicht
adviesraden

Meer info

adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 49
Fax fax
03 890 69 31
e-mail
cultuur@bornem.be

Lees meer artikels over

Deel deze pagina