Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Strapdag

Vrijdag 21 september 2018 stappen en trappen we naar school.

Naar jaarlijkse gewoonte vindt op vrijdag tijdens de Week van de Mobiliteit (16 tot 22 september) de STRAPDAG plaats. Op deze autoluwe schooldag komen duizenden kinderen te voet, met de fiets, step, gocart of skates naar school. Duurzaam naar school is leuk, gezond, goed voor het milieu en zorgt voor meer veiligheid op de schoolroutes en aan de schoolpoort.

Over heel Vlaanderen doen 1450 basisscholen en 135 gemeenten mee aan de Strapdag. Als Octopusgemeente ondersteunt Bornem de scholen op het grondgebied waardoor ze een mooi materialenpakket ontvangen voor de organisatie van de Strapdag, FLITS (wintercampagne) en Parkour (bewegingscampagne in mei). Er is voor elke leerling een kleurrijk strapbandje en een bladwijzer voorzien.

Het nieuwe straplied, ingezongen door Levende Muziek, zet de kinderen alvast in beweging. Scholen die bovendien een leuk filmpje of coole strapfoto inzenden, maken kans op één van de vele prijzen zoals een Octopus Verkeersshow of een praktijksessie Dode Hoek met vrachtwagen.
De Strapdag is een campagne van het Octopusplan (Voetgangersbeweging vzw), een organisatie die ijvert voor kindvriendelijke schoolomgevingen en duurzaam woon-schoolverkeer.

Alle informatie over het Octopusplan en de Strapdag via www.octopusplan.info

Gepubliceerd op 20 sep 2018
Nieuwsoverzicht
Strapdag

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 20
Fax fax
03 890 69 29
e-mail
patrimonium@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur en 13.30 tot 19 uur

Lees meer artikels over

Deel deze pagina