Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Week van de Mobiliteit

Tijdens de week van 16 tot 22 september is het festival voor de duurzame mobiliteit.

Tijdens de Week van de Mobiliteit gaan we met z’n allen #goedopweg. Maar hoe doe je dat nu? Kies niet voor één vervoersmiddel, gebruik ze allemaal! De voordelen: je gebruikt altijd het meest gepaste vervoermiddel, je hebt geen autogebonden problemen zoals parkeren meer en het is meestal veel goedkoper.

  • Ga te voet of met de fiets voor korte afstanden

Voor korte afstanden hoef je niet na te denken: te voet of met de fiets is simpelweg het snelste. Minder dan 1 kilometer? Te voet ben je er meestal het snelst. De fiets is meestal het snelste vervoersmiddel om afstanden tot 5 kilometer af te leggen. En met de komst van fietssnelwegen wordt deze afstand langer: het is vaak efficiënter om tot 10 km met de fiets af te leggen dan met eender welk ander vervoersmiddel.

  • Neem het openbaar vervoer

Guur weer, een eindje te ver of gewoon geen zin om te fietsen? Dan komt openbaar vervoer in aanmerking. Zowel bus als trein brengen je van A tot B.

  • Gebruik deelfietsen en -wagens

Zit je ergens zonder je eigen fiets of beschik je niet over een eigen fiets? Gebruik dan een deelfiets! Voor bepaalde verplaatsingen is een auto gewoon praktischer. Deelauto’s komen hier in aanmerking. Je ontleent een wagen of fiets op een bepaalde plek (voorbeeld een station) en brengt hem terug op dezelfde plek (of station). Of je pikt je deelfiets of auto op op een willekeurige plaats en laat deze achter binnen een afgebakend gebied.

  •  Werk thuis

Telewerken en werken vanuit een satelliet-kantoor is de manier om files te vermijden. Woon-werkverkeer goed is voor ongeveer 25 procent van alle gereden kilometers. Deze verplaatsingen kunnen worden beperkt door werknemers toe te staan om van thuis uit te werken.

  • Ga zelf #goedopweg

Vertrek van stappen en trappen en vervolledig je mobiliteit met alle andere oplossingen. Je gaat je mobiliteit iets meer op voorhand moeten voorbereiden, maar dat heb je snel in de vingers. Er bestaan talloze app’s die zowel uurregelingen, beschikbaarheid als reservatie mogelijk maken.

Overtuigd? De Week van de Mobiliteit geeft je een duwtje in de rug om de overstap waar te maken! Doorbreek tijdens de Week je gewoontes en maak de overstap. Ervaar de voordelen en laat je overtuigen. Zo zet de Week van de Mobiliteit Vlaanderen #goedopweg.

Ga ook #goedopweg tijdens Week van de Mobiliteit! Ontdek alternatief en initiatief op https://www.duurzame-mobiliteit.be/week-van-de-mobiliteit

Ook Bornem gaat #goedopweg, denk maar aan acties als:

  • Strapdag: Op de strapdag (vrijdag 21 september) ruilen de kinderen van meer dan 1.200 scholen de achterbank van de wagen om te stappen en te trappen.
  • Fietstellingen: Gedurende 14 dagen zullen we tellingen uitvoeren op de fiets-o-strade tussen spoorweg en Molenveldweg.
  • Car Free day: Op donderdag 20 september laat je de auto thuis en probeer je de andere opties om op het werk te geraken. Zo doe je mee aan Car Free day. Ook dit jaar fleurt Car Free Festival, georganiseerd door Studio Brussel, de dag muzikaal op.
  • LaMA-project rond de schoolomgeving in Branst: LaMA laat burgers samen denken en werken aan lokale mobiliteitsoplossingen. Wie er woont, werkt, of om een andere reden vaak komt, zit samen rond de tafel om te dromen en experimenteren over hun lokale mobiliteit. Tijdens de Week van de Mobiliteit testen we deze oplossingen uit.
  • Eindigen doen we op zaterdag met de Dag van de Fiets: Iedereen welkom op het Dr De Putterplein om er kennis te maken met alle aspecten van de fiets. Tussen 14 uur en 18 uur kan je ook je fiets laten labelen. Graag tot dan!
Gepubliceerd op 17 jul 2018
Nieuwsoverzicht
goedopweg.png

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 20
Fax fax
03 890 69 29
e-mail
patrimonium@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur en 13.30 tot 19 uur

Lees meer artikels over

Deel deze pagina