Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Projectoproep Scheldehelden 2.0

Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, heeft een budget van 85.000 euro vrijgemaakt voor een projectoproep uitvoeringsinitiatieven ‘Scheldehelden 2.0’.

De projectoproep past in de uitvoering van het landinrichtingsproject Klein-Brabant en Zwijndrecht. De minister wil inwoners, besturen en organisaties in de gemeenten Bornem, Puurs, Sint-Amands en Zwijndrecht stimuleren om zelf initiatieven te nemen die de kwaliteit van de eigen leefomgeving ten goede komen.

Uitvoeringsinitiatieven zijn kleinschalige en kortlopende  projecten die de kwaliteit en de identiteit van de open ruimte in de eigen leefomgeving versterken. Open ruimte slaat op een hele waaier van thema’s die op het platteland en in de randstad een belangrijke rol spelen: landschap, natuur, welzijn, stilte en rust, landbouw, erfgoed, recreatie en toerisme, …

De projecten die na selectie in aanmerking genomen worden, kunnen rekenen op een Vlaamse subsidie van 50 % (maximaal 10.000 euro) en worden binnen de twee jaar afgerond.

De besturen, organisaties en burgers die kandidaat zijn om een voorstel van een uitvoeringsinitiatief in te dienen, kunnen daarbij rekenen op de ondersteuning van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM), die de oproep organiseert en begeleidt.

De indienperiode voor projectvoorstellen loopt van 1 augustus tot en met 31 oktober 2018.

Meer info: www.scheldehelden.be
 

Gepubliceerd op 25 jul 2018
Nieuwsoverzicht
scheldehelden

Deel deze pagina