Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Belgische topfilms op komst

Komende maand staan er enkele must-sees van Belgische bodem op ons filmprogramma!

Na zijn eerste week in de bioscopen stond Niet Schieten al op nummer 1 in de box-office in Vlaanderen. Dit is niet te verwonderen: deze film over de aanslag in de Delhaize door de Bende van Nijvel in 1985 grijpt naar de keel. Volgens velen is het zelfs regisseur Stijn Coninx zijn beste film sinds Daens, en dat zijn straffe uitspraken!

Girl is het langspeeldebuut van nieuwkomer Lucas Dhont. De film, een confronterend en ontroerend verhaal over identiteit en gender, kreeg een staande ovatie in Cannes en werd er bekroond met de Caméra d’Or. De 16-jarige hoofdrolspeler Victor Polster, danser bij het Ballet van Vlaanderen die nog nooit geacteerd had, blies iedereen omver en kreeg meteen de award voor Beste Acteerprestatie mee naar huis. Ondertussen won de film al een twintigtal prijzen en in januari weten we of hij een Oscarnominatie krijgt voor de beste niet-Engelstalige film.

Om dit rijtje in schoonheid af te sluiten, staat ook het Hollywooddebuut van Felix Van Groeningen Beautiful Boy nog op ons filmprogramma. De 2 hoofdrolspelers zijn niet minder dan Steve Carell en rijzende ster Timothée Chalamet. Om het met de woorden van Humo te zeggen: 'Er wordt in Beautiful Boy zelfs zo sterk geacteerd dat men bijna over het hoofd zou zien hoe fraai deze film op technisch vlak in elkaar steekt ... met elegant gecomponeerde shots waarin je voortdurend het mededogen van de regisseur voor zijn personages voelt trillen.' Ook Beautiful Boy wordt getipt als kanshebber voor de Oscars!

Info & tickets:
Di 27.11 | Niet Schieten
Di 04.12 | Girl
Di 11.12 | Beautiful Boy

Gepubliceerd op 22 nov 2018
Nieuwsoverzicht
Collage Be films

Meer info

adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 30
e-mail
info@terdilft.be

Het secretariaat is ook open bij avondvoorstellingen (45 minuten vooraf!)

In juni, juli en augustus gesloten om 17 uur!

 

Deel deze pagina