Oscarwinnaars in Ter Dilft

Er passeerden de afgelopen maanden al enkele knappe Oscarwinnaars in onze filmzaal, maar the best is yet to come!

Afgelopen weekend was er alweer de 91ste uitreiking van de belangrijkste filmprijzen ter wereld, de Oscars.

De voornaamste Oscar van allemaal, die voor beste film, ging naar Green Book. In deze roadmovie vervoert een blanke chauffeur (Viggo Mortensen) een zwarte pianist op zijn tournee doorheen het gesegregeerde 'blanke' zuiden van de Verenigde Staten. Ook de beeldjes voor beste originele scenario en die voor beste mannelijke bijrol (Mahershala Ali) sleepte de film in de wacht. Deze must-see spelen we op 2 april.

Acteur Rami Malek, je misschien al bekend als farao in de Night at the Museum-films of als vampier Benjamin in The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 2 won met zijn vertolking van rockicoon Freddy Mercury de Oscar voor beste acteur. Bohemian Rhapsody ging met maar liefst 4 Oscars aan de haal: die voor beste acteur, geluid, montage en geluidseffecten. Reserveer alvast je zitje voor 12 maart als je deze ode aan één van 's werelds grootste rockbands wil zien.

De Oscar voor beste vrouwelijke bijrol ging naar actrice Regina King voor haar rol in het wondermooie If Beale Street Could Talk. Het was haar eerste nominatie, die ze meteen ook verzilverde. Bij ons te zien op 9 april.

Ook nog op ons filmprogramma: Free Solo, een documentaire over man-zonder-vrees en klimmer Alex Honnold. Hij tracht zonder touw of enige andere vorm van beveiliging El Capitan, de legendarische 900 meter hoge bergwand in het Yosemite National Park, te bedwingen. Een thriller van formaat vol spectaculaire beelden die met recht en reden de Oscar voor beste documentaire won. Gepland voor 19 maart.

En ook in mei stopt het nog niet:
7/05 spelen we Vice. Die won de Oscar voor beste make-up en haar. Acteur Christian Bale is haast onherkenbaar als de Amerikaanse republikeins politicus Dick Cheney

14/05 kan je de Oscarwinnares van beste actrice Olivia Colman aan het werk zien in The Favourite.

Onze filmprogrammatie wordt regelmatig aangevuld en kan je hier bekijken. 

Gepubliceerd op 28 feb 2019
Nieuwsoverzicht
Collage Oscars

Meer info

adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 30
e-mail
info@terdilft.be

Openingsuren

Vandaag:13 tot 20 uur

Het secretariaat is ook open bij avondvoorstellingen (45 minuten vooraf!)

In juni, juli en augustus gesloten om 17 uur!

 

Deel deze pagina