Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Zitdagen belastingen enkel op afspraak

Kan je wat hulp gebruiken bij het invullen van je belastingbrief? Dan kan je op 3 en 6 juni terecht op een van de zitdagen van de belastingen in Cultuurcentrum Ter Dilft. Maak een afspraak vanaf 3 april 2019 bij het onthaal van de gemeente.

Op maandag 3 en donderdag 6 juni zijn er medewerkers van de FOD Financiën aanwezig in zaal 1 van cultuurcentrum ter Dilft om hulp te bieden bij het invullen van jouw belastingbrief. Dit jaar verlopen de zitdagen voor het eerst uitsluitend op afspraak. Op die manier wil de FOD Financiën de lange wachtrijen vermijden.

Je bent verplicht vooraf een afspraak te maken via het onthaal van het gemeentehuis op het nummer 03 890 69 00.

Hoe maak ik een afspraak?
  • Vanaf woensdag 3 april 2019.
  • Maandag tot vrijdag van 9 tot 12 en van 13 tot 16 uur (op woensdag tot 19 uur).
  • Uitsluitend telefonisch via het nummer 03 890 69 00.

Je krijgt een datum en uur toegewezen van de onthaalmedewerker, die jouw naam noteert op de afsprakenlijst. In juni kom je op de afgesproken datum en uur naar zaal 1 van cultuurcentrum Ter Dilft.

Kan ik meerdere afspraken maken?

Per afspraak plant de FOD Financiën tien minuten. Dat moet volstaan om je belastingbrief in te vullen. Wil je graag ook de belastingbrief van je partner (niet-getrouwd of wettelijk samenwonend) of andere familieleden laten invullen, dan moet je verschillende afspraken na elkaar maken. Vermeld dit zeker als je telefonisch je afspraak maakt. Doe je een aangifte voor een andere persoon? Dan heb je een volmacht en een kopie van de identiteitskaart van deze persoon nodig.

Ik kan niet aanwezig zijn op de zitdagen. Wat nu?

Je kan je belastingaangifte uiteraard ook online invullen. Heb je toch hulp nodig bij het invullen van je belastingbrief? Dan kan je telefonisch terecht bij de FOD Financiën op het nummer 02/572 57 57.
Tijdens de maanden mei (tussen 9 en 12 uur) en juni (tussen 9 en 15 uur) kan je ook zonder afspraak terecht in de kantoren van de FOD Financiën. Deze vind je onder andere in Boom (J. Van Cleemputplein 7) en Mechelen (Zwartzustersvest 24).

PIN-code van eID nodig

Belangrijk: om je aangifte te kunnen invullen, heb je je PIN-code van je elektronische identiteitskaart nodig. Breng die dus zeker mee!
Ben je je PIN-code vergeten? Dan kan je er een nieuwe aanvragen bij onze dienst burgerzaken. Hou er wel rekening mee dat het ongeveer twee weken duurt voor je nieuwe PIN-code actief is.

 
Gepubliceerd op 7 mei 2019
Nieuwsoverzicht
belastingen

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 16
Fax fax
03 890 69 29
e-mail
burgerzaken@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur

Lees meer artikels over

Deel deze pagina