Kunst in de bib

Half mei start de bib met het ‘kunst in de bib’-project. Kunstenaars die een band met de regio hebben, tentoonstellen er enkele werken, telkens voor een 5-tal weken.

Karel Daelemans stelt in de bib voor het eerst zijn werk voor. Wat voor hem enkele jaren geleden nog startte uit verveling, is ondertussen uitgegroeid tot meer dan een hobby. Daelemans is autodidact. Zijn stijl zweeft ergens tussen hedendaagse pop-art en experimentele kunst, al steekt hij zichzelf niet graag in een vakje. Hij begint vanuit een spontane tekening met stift die hij dan in een volgende fase bewerkt met de computer. Een oog of een lijn is telkens het vertrekpunt, van daaruit werkt hij verder. Dat resulteert in kleurrijke portretten met scherpe lijnen van fictieve personages.

Van 11 mei tot eind juni stelt Daelemans een tiental werken tentoon in de bib. Die zijn te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Op zaterdagen 11 en 18 mei opent de bib haar deuren uitzonderlijk ook ’s avonds. Zo kan je tijdens HyperCultcha! de werken bekijken van 16 tot 21 uur .

Nadien staan er ook al enkele andere lokale kunstenaars gepland: onder andere Koen Keppens, Ruben Van Eeckhout, Mimine Vleminckx, Patrick Teck, Molly Winckelmans, Johan Pauwels, Tineke Zwaan, Gerrit Roskam en Margareta Van Dijck staan al zeker op de agenda.

Kunstenaars die een band hebben met de regio en ook graag in de bib willen exposeren kunnen contact opnemen via  diane.vandoorslaer@bornem.be.

 
Gepubliceerd op 16 apr 2019
Nieuwsoverzicht
© Karel Daelemans

Meer info

adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 50
Fax fax
03 890 69 51
e-mail
bibliotheek@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:14 tot 20.30 uur
adres
C. Van Kerckhovenstraat 142880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 889 91 16
e-mail
bib.hingene@bornem.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

Deel deze pagina