Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Jaarmarkt in een nieuw kleedje

Bornem wil de jaarmarkt op 9 oktober 2019 nieuw lezen inblazen en kiest om te focussen op de jongste Bornemnaartjes tijdens dit evenement.

De Bornemse basisscholen in de regio nemen steevast een half dagje verlof die dag, zodat de kinderen naar de kermis en de markt kunnen komen. Om de kleuters en de lagere schoolkinderen extra in de watten te leggen, organiseert Bornem een tekenwedstrijd voor hen. Elk kind dat die dag tussen 10 en 16 uur zijn of haar tekening komt afgeven aan het Bornemstandje, krijgt een toegangsticketje voor een gratis attractie op de kermis. Op die manier willen we de kermistraditie in ere houden en een extra zetje geven.

Nieuw dit jaar is dat we geen veeprijskamp meer koppelen aan dit evenement. Door deze niet meer te organiseren, bespaart Bornem heel wat. Niet enkel op de werkuren van het personeel, maar vooral de uitbetaling van de veeboeren, kostte Bornem een flinke duit. Er namen de voorbije decennia steeds minder Bornemnaars deel aan de prijskamp, zodat de keuze om dit deel van de jaarmarkt te schrappen, overduidelijk was. Bovendien kunnen alle dieren die er getoond en gekeurd werden, ook in kinderboerderij Barelhoeve bewonderd worden, waar ze bovendien in een diervriendelijker milieu gehuisvest zijn.

Nieuw dit jaar is ook de ‘Dag van de Bornemnaar’. Dit evenement vervangt het Feest van de burgemeester en vindt plaats op 31 augustus 2019. Het is een evenement voor en door Bornemnaars dat plaatsvindt in het Breeven. Het wordt een gezellige familiedag met kinderanimatie, springkastelen, foodtrucks, en optredens voor groot, klein, jong en minder jong. 

Gepubliceerd op 18 apr 2019
Nieuwsoverzicht
jaarmarkt

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 06
e-mail
economie@bornem.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

Deel deze pagina