Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Boost je veerkracht van 1 tot 10 oktober

Stress en tegenslag maken deel uit van het leven, maar ieder van ons gaat er anders mee om.

Mensen met een grote veerkracht laten zich niet snel van de wijs brengen. Veerkracht is het vermogen om door te zetten, ook als het leven tegenzit. Veerkracht is belangrijk voor ons mentaal welbevinden.
Veerkrachtige mensen voelen zich beter in hun vel. Nog straffer: ze weten een negatieve gebeurtenis om te buigen tot een positieve ervaring.

Van 1 tot 10 oktober werkt Bornem volop mee aan de tiendaagse. Met ons aanbod tijdens deze periode hopen wij onze inwoners iets bij te leren over veerkracht.
De inschrijvingen verlopen via de infobalie van Ter Dilft, of via mail naar info@terdilft.be tenzij anders vermeld.

Hou ook  deze pagina in het oog buiten deze tiendaagse periode, we zullen deze regelmatig aanvullen met activiteiten die helpen je veerkracht te verhogen.

‘Fit in je hoofd’ 

Een dipje of tegenslag komt iedereen wel eens tegen. Gelukkig kunnen we, net zoals we onze fysieke kracht kunnen trainen, ook onze mentale weerbaarheid versterken. In deze workshop staan de 10 stappen van www.fitinjehoofd.be centraal. Verwacht tips en oefeningen om dagelijks in te zetten op je geestelijke gezondheid. Zo leer je je mentale evenwicht te bewaken en positief in het leven te staan.

Wanneer?
Dinsdag 1 oktober van 19.30 tot 21.30 uur.
De lesgeefster is Patricia Truyens. Inschrijven kost € 5 en kan via balie CC ter Dilft of info@terdilft.be
Er zijn maximum 15 deelnemers toegelaten.

Natuurbelevingswandeling in het Moer     

Ervaar de natuur al dan niet met je familie of vrienden en put samen vreugde uit de ervaring van het hier en nu tijdens deze natuurbelevingswandeling. Elke stap in de natuur nodigt uit om aanwezig te zijn in het heden. Aandacht voor de natuur doet mensen terug op adem komen en geeft een gevoel van vrijheid en ruimte. Je komt tot jezelf en ontdekt dat alles al beschikbaar is om gelukkig te zijn.

De wandel- & natuurcoach, Marleen, begeleidt deze groepswandeling zodat je echt kracht kunt putten uit mekaars ervaringen. De wandelingen verlopen in rustig tempo. De nadruk ligt op het stilstaan bij aangename waarnemingen en het mindful ontdekken van die inspirerende wereld rondom jou. 

Wanneer

Zondag 6 oktober van 10 tot 12 uur. We verzamelen in Schoonaardestraat, wandelknooppunt 53.

Inschrijven is gratis en doe je via CC ter Dilft of info@terdilft.be BP

De begeleider is Marleen Van Puyvelde, natuurcoach in samenwerking met Natuurpunt

Stoelyoga 

Je goed voelen in je lichaam is heel belangrijk, zeker als je wat meer grijze haren hebt. Yoga is een mooie manier om je lichaam in conditie te houden.  Het probleem is echter dat we op hogere leeftijd vaak te kampen krijgen met een verminderde mobiliteit en andere lichamelijke klachten waardoor het voor veel ouderen niet mogelijk is om aan klassieke yogalessen deel te nemen. De staande oefeningen kunnen door pijn en gebrek aan spierkracht niet worden uitgevoerd.

Stoelyoga wordt echter zittend beoefend of staand met de stoel als ondersteuning waardoor iedereen de deugddoende yogaoefeningen kan uitvoeren op een aangepaste manier. Er zijn geen gecompliceerde en complexe oefeningen bij stoelyoga aanwezig waardoor iedereen deze bewegingsvorm kan doen. Zoals in elke yogales zijn de oefeningen bedoeld om spieren te versterken maar vooral om het lichaam soepel te houden zodat de bewegingen van elke dag makkelijker gaan. Ook de optimale ademhaling krijgt de aandacht die het verdient.

Wanneer?

Maandag 7 oktober van 14 tot 15.15 uur in Dienstencentrum Den Dries, Driesstraat 67

Inschrijven via 03 899 04 19 of dienstencentrum@bornem.be

Yoga-docent Kristel Decat 

Losse lachavonden 

Lachen maakt ons mooi en aantrekkelijk, vermindert depressie, bezorgdheid en slapenloosheid, maar vooral: het versterkt het immuunsysteem en het doet stress verminderen.

Wil jij eens goed lachen? Zin om stress en spanningen los te laten en je verstand op nul te zetten? Kom je volledig uitleven! Bovendien kan je nieuwe contacten leggen in een groep waar je jezelf mag zijn in alle veiligheid. Het is heerlijk om terug zot te mogen doen, open te zijn en een boost in zelfvertrouwen te krijgen.

We doen toffe oefeningen en spelletjes in een cirkel, per twee, alleen of in groep. Je krijgt inzichten en praktische tips. Het gaat niet om het grappig zijn, maar om het relativeren en om het loslaten.

Wanneer?

Woensdag 09 oktober van 19.30 tot 22 uur in CC Ter Dilft.

De begeleider is Hans Raeves, opvoeder, sociale readaptatiewetenschapper en ervaren therapeut.

Inschrijven kost € 5 en er is een maximum van 20 deelnemers.

Leven Zonder Filter 

Voel jij je anders dan de meeste mensen? Krijg je meer indrukken binnen? Heb je vaker behoefte aan rust? Ervaar je diepgaande emoties, voel je anderen makkelijker aan en streef je naar diepgaande contacten? 

Mogelijks ben je dan zoals 1 op 5 personen hoogsensitief. Columniste, schrijfster en cartooniste Fleur van Groningen verwerkte haar persoonlijke ervaringen als hoogsensitieve vrouw in een boek “Leven Zonder Filter”. Hoogsensitiviteit kan leiden tot depressie, maar kan ook kracht geven en je leven positief beïnvloeden. Met dit ontroerend eerlijke relaas steekt Fleur andere hoogsensitieve personen een hart onder de riem en reikt zij ook hun omgeving meer inzicht over het thema aan.

Wanneer?

Donderdag 10 oktober om 20 uur in de bib Ter Dilft. Deelnemen kost € 5.

De bib en mentaal welzijn

In de afdeling gezondheid van de bib vind je een heel aanbod aan boeken over geestelijk, sociaal en lichamelijk welbevinden. Van theoretisch materiaal over stress of burn-out tot heel praktische gidsen over bijvoorbeeld hartcoherentie of mindfulness.

Tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid zet de bib deze boeken extra in de kijker. Op een interactief scherm kom je er ook meer te weten over Samen Veerkrachtig. Een bezoekje waard.

 
Gepubliceerd op 14 jun 2019
Nieuwsoverzicht
Veerkrachtig

Deel deze pagina