Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Scheldebrug krijgt extra hoogteportaal

Dinsdag 16/7 plaatst De Vlaamse Waterweg nv een extra hoogteportaal aan de oude Scheldebrug Bornem-Temse. Die maatregel moet de veiligheid van de werknemers op de werf vergroten en de mobiliteit op en om de Scheldebruggen verbeteren.

Na herhaaldelijke incidenten met vrachtwagens op de oude Scheldebrug Bornem-Temse heeft De Vlaamse Waterweg nv, in samenspraak met de lokale politie, beslist om een extra hoogteportaal te plaatsen aan de brug. De brug staat momenteel in de stelling voor grondige renovatiewerken. Met deze maatregel hoopt De Vlaamse Waterweg nv de veiligheid van de werknemers op de werf te vergroten en de mobiliteit op en om de Scheldebruggen tijdens de werken te verbeteren.

Om het hoogteportaal in alle veiligheid te kunnen zetten, zal het verkeer van dinsdagavond 20 uur tot woensdagochtend 5 uur in twee richtingen even over de nieuwe brug worden geleid.

Sinds het begin van de werken, eind mei, is een hoogtebegrenzing van 4 meter ingesteld op de oude Scheldebrug. Vrachtverkeer hoger dan 4 meter dat van de A12 via de N16 naar Sint-Niklaas of E17 rijdt, moet een omleiding volgen. De omleiding loopt via de A12 naar de Antwerpse Ring (R1) en gaat verder via de Kennedytunnel naar de E17. De Vlaamse Waterweg nv liet extra signalisatie plaatsen hiervoor.

De renovatiewerken zelf zitten ondanks de incidenten met vrachtwagens volledig op schema. De aannemer heeft intussen zijn stelling voor de eerste keer verplaatst en heeft de straal- en schilderwerken in een volgende zone aangevat.

Gepubliceerd op 15 jul 2019
Nieuwsoverzicht
Brug

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 06
Fax fax
03 890 69 29
e-mail
communicatie@bornem.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

Deel deze pagina