Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Eerste fietsstraat in Bornem

In de Riddermoerstraat in Branst is sinds deze week de eerste signalisatie aangebracht voor de fietsstraat.

In de Riddermoerstraat in Branst is sinds deze week de eerste signalisatie aangebracht voor de fietsstraat. Een fietsstraat is een straat waar fietsers de koningen van de weg zijn. De fietsstraat in de Riddermoerstraat is een bewuste keuze nadat we eerder dit jaar het autoverkeer in de straat hebben geweerd. Na deze vorige ingreep werden fietsers de belangrijkste verkeersvorm in de straat. Auto’s kunnen er enkel nog plaatselijk zijn.
Door de aanwezigheid van voetbalclub KVS Branst, chiro Branst en Huize de Steiger willen we het fietsen er nog meer promoten door hen voorrang te geven.

Welke regels zijn er in een fietsstraat?

Een fietsstraat is ingericht als een fietsroute. In Bornem is ze herkenbaar aan een groot fietspictogram op het wegdek in het begin en het einde van de straat. Het begin en einde van een fietsstraat wordt aangeduid met een verkeersbord.

Je mag met de auto een fietsstraat inrijden, maar je mag er niet sneller rijden dan 30 km/u. In een fietsstraat mag je met de auto of andere motorvoertuigen geen fietsers inhalen.

Fietsers moeten zich uiteraard ook aan de regels houden: ze mogen de hele breedte van de rijbaan gebruiken voor zover deze enkel opengesteld is in hun rijrichting en de helft van de breedte langs de rechterzijde als de rijbaan is opengesteld in beide richtingen.

Gepubliceerd op 23 aug 2019
Nieuwsoverzicht
Fietsstraat

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 00
e-mail
patrimonium@bornem.be

Enkel op afspraak tussen 9 en 12 uur van maandag t.e.m. vrijdag.

Lees meer artikels over

Deel deze pagina