Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Flexbus rijdt vanaf 2 september.

Net als vele andere landelijke regio’s, zijn inwoners van Klein-Brabant vaak toegewezen op de wagen. Door de huidige belbus meer flexibel te laten rijden, wil de Flexbus mensen aansporen om voor het openbaar vervoer te kiezen.

De Flexbus Klein-Brabant is een proefproject van zes maanden en gaat van start op 2 september. De Lijn, gemeenten Bornem en Puurs-Sint-Amands en IGEMO slaan hiervoor de handen in elkaar.

Het grootste verschil met de huidige belbus is dat de Flexbus makkelijker te boeken is. Vanaf 2 september kan dit niet enkel telefonisch, maar ook via een webapplicatie van De Lijn. Passagiers kunnen tot 30 minuten op voorhand hun reis reserveren, vroeger was dit twee uur.

Het blijft echter aangewezen om tijdig te boeken. De Flexbus rijdt volgens het first come first served principe. Wie eerst reserveert, is zeker van zijn plaatsje. De belbuscentrale zal, in tegenstelling tot vroeger, ook op zondag open zijn.

Huidige belbusgebruikers kunnen blijven rekenen op alle voordelen die de belbus biedt. De Flexbus wil – door haar flexibelere werking – ook nieuwe gebruikers aansporen om voor het openbaar vervoer te kiezen. Reizigers van en naar de deelgemeenten van Klein-Brabant vormen hier de belangrijkste doelgroep.

Bornembus

In gemeente Bornem loopt er op dit moment een gelijkaardig proefproject. De Bornembus brengt reizigers van en naar de verschillende deelgemeenten in Bornem. Het contract met de Bornembus loopt medio oktober af. Een deel van deze reizigers zullen gebruik kunnen maken van de Flexbus, mits voorafgaande reservatie. Bovendien kunnen reizigers met de Flexbus ook naar andere deelgemeenten in Klein-Brabant reizen.

Saadet Gülhan, voorzitter van de vervoerregioraad en schepen van mobiliteit in Bornem licht toe: “De gemeente Bornem – net zoals Puurs-Sint-Amands – blijft inzetten op een totaalpakket voor vervoer op maat. De Flexbus past als proefproject perfect in dit plaatje. We willen het project dan ook alle kansen geven”.

Hoe werkt de Flexbus?

Vanaf 30 dagen en tot 30 minuten voor je reis kan je de Flexbus reserveren. Dit kan telefonisch, maar ook via de speciaal ontworpen webapplicatie van De Lijn.

Reserveren (zowel telefonisch als online) doe je tijdens de openingsuren van de belbuscentrale:
• Weekdagen: 6.00 u. - 19.30 u.
• Zaterdag: 7.30 u. - 17.00 u.
• Zon- en feestdagen: 7.30 u. - 15.00 u.

De Flexbus komt je op het afgesproken tijdstip ophalen aan één van de belbushaltes in je buurt.

Rijtijden van de Flexbus:
• Weekdagen: 6.00 u. - 21.00 u.
• Zaterdag: 8.00 u. - 23.00 u.
• Zon- en feestdagen: 10.00 u. - 19.00 u.

Reserveren kan vanaf 2 september via www.delijn.be/belbuskleinbrabant of via 016 31 37 00


Net zoals de belbus, is de Flexbus Klein-Brabant toegankelijk voor personen in een rolstoel. Met de belbus kunnen 18 tot 20 personen meerijden, afhankelijk of er een rolstoel mee is of niet.


Bovendien zijn de normale tarieven van De Lijn van toepassing. Zowel Bornem als Puurs-Sint-Amands hebben een derdebetalerssyteem waardoor de gemeenten tussenkomen in de prijs van een rit met de Flexbus.

Gepubliceerd op 27 aug 2019
Nieuwsoverzicht
bus

Meer info

adres
Hingenesteenweg 132880 Bornem
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel. tel.
03 890 69 20
e-mail
patrimonium@bornem.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur en 13.30 tot 19 uur

Lees ook

Lees meer artikels over

Deel deze pagina